Un preot ortodox are curajul să-l pună la punct pe celebrul medic Raed Arafat, cel care a pus bazele SMURD în România.

Preotul Nicolae Trușcă a luat poziție în urma declarațiilor făcute de Raed Arafat cu privire la deschiderea bisericilor de la 15 mai.

Raed Arafat a fost cel care a anunțat cu doar câteva zile înaintea de relaxarea unor măsuri că bisericile nu vor putea fi deschise în primul val.

”Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri. Biserica reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoanele vulnerabile – clar acolo va trebui să se ia unele măsuri. Ştiu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să se ia măsuri de distanţare, dar nu poţi să vii cu măsuri de relaxare brusc”, transmitea Arafat

Preotul  spune că biserica a fost găsită vinovată pentru tragedia de la Colectiv, deși culpa era în dreptul altora.

„Nu contest unele calități ale domnului Arafat, cu toate că nu face parte dintre dumnezeii din medicină. Nu am auzit să facă vreo operație pe creier sau pe cord deschis, fără să mai luăm în seamă cum „bântuia” la Colectiv. A înființat Smurdul, dar și noi, cetățenii acestei țări, i-am fost recunoscători domnului Arafat punându-i în față oala cu smântână în care bagă din când în când lingura. După evenimentul nefericit și regretabil de la Colectiv pe cine credeți că a căzut măgăreața?… Exact! Pe Biserică! Au fost verificate în anul care a urmat toate bisericile din țară de două, trei ori. Azi în nicio biserică nu se mai aprind lumânări”, a mai spus Nicolae Trușcă

Preotul spune că bisericaa devenit din nou vinovatul de serviciu, în condițiile în care regulile nu sunt respectate în situații mult mai grave.

„Cine este calul de bătaie în această pandemie? Tot Biserica. Ca preot onest -zic eu- nu fac parte dintre aceia care consideră actuala pandemie un scenariu mondial! Dar nu pot să trec cu vederea faptul că, văd la același televizor, unde am văzut-o pe Natașa, aglomerări de persoane în piețe, în magazine, în autobuze, la metrou iar în biserică trebuie să avem 4 m.p. de persoană. Cred ca este neinspirată ideea ca domnul Arafat să vorbească despre Biserică, din motive lesne de înțeles și pentru a nu crea o reacție adversă cum a creat Natașa cu 24 de ani în urmă. Domnul Arafat ar trebui să lase orgoliul deoparte și să delege altă personă să vorbească despre Biserică. Doamne ajută”, a mai scris Nicolae Trușcă.