Iată de ce sunt românii amendaţi pe bandă rulantă. Au plan la amenzi. Li se cere poliţiştilor să aplice cât mai multe amenzi, românilor, în perioada stării de urgenţă. Dacă în România tot nu se testează cetăţenii de coronavirus, măcar să fie amendaţi la loc comanda.

Starea de urgenţă este folosită de autorităţi pentru a stoarce bani de la români, prin aplicarea de amenzi uriaşe pe motiv că nu au în regulă declaraţia pe proprie răspundere.

Polițistul Valer Kovacs, lider de sindicat, dezvăluie faptul că se fac presiuni pentru amendarea românilor în perioada stării de urgenţă.

Nu este competiție între polițiști, este competiție între șefi. Șefii ies în față cu cine are mai multe amenzi pe structură. În funcție de lucrurile astea, se fac avansările înainte de termen și se dau salariile de merit.  Eu am transmis, inclusiv domnul Despescu a transmis într-o videoconferință, după ce s-au mărit amenzile la ultima Ordonanță, a transmis clar să nu mai mergem pe sancțiuni la rupere, pentru că nu e normal. A avut efect parțial. Unii șefi nu au înțeles. Nu că șefii încurajează. Șefii pun presiune. Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?  Nu se cere un număr de sancțiuni pe zi. Dar se merge pe principiul, cum era la începutul anilor 2000, când m-am angajat eu, nu poți să vii din teren fără nici o sancțiune. Mie nu poate să îmi ceară cineva sancțiune dacă eu am legitimat persoanele, am verificat în baza de date și efectiv nu am la ce să îi dau sancțiune. Nu mă pun să verific presiunea la roți sau dacă are numărul murdar„, a declarat polițistul Valer Kovacs pentru libertatea.ro.

Potrivit datelor comunicate de Grupul de Comunicare Strategică, de la intrarea în vigoare a ordonanţei militare numărul trei, adică din 25 aprilie 2020, ora 12.00 şi până ieri, 13 aprilie, ora 13,00, au fost amendaţi 158.606 de români. Suma adunată din amenzi, este colosală, 294.670.022 lei, adică aproximativ 62,3 milioane de euro.