În timp ce senatorul Mihai Goțiu doarme în Parlament pe o indemnizație lunară de 200 de milioane de lei, colegul său de partid, deputatul USR Adrian Dohotaru mânâncă sărățele din gunoaie pe motiv că vrea să reducă risipa de alimente.

E foame mare la USR. Un parlamentar USR a ajuns să mănânce sărățele din gunoaie. A tunat și a fulgerat și la semnul lui Nicușor s-au adunat ca să Salveze România. Au prostit românii să-i voteze că ei sunt cei ce vor salva neamul, iar acum arată ce le poate pielea: fac scandal în parlament, dorm și mănâncă din gunoaie.

Adrian Dohotaru, un activist de mediu din Cluj, spune într-o postare pe internet, că la ieşirea din plen a găsit o pungă de sărăţele, pe jumătate plină, şi a mâncat sărăţelele ca să demonstreze că risipa alimentară e o problemă în România.

În coşul de gunoi, era şi o pungă cu sărăţele pe jumătate plină. Am luat-o din coş şi am mâncat sărăţelele. Mi-am amintit că la Pata Rât aruncăm în proporţie de 50% deşeuri menajare care ar putea fi folosite prin compostare ca îngrăşământ pentru ferme, pentru grădini comunitare şi familiale pe care le avem deja sau le putem crea pe viitor (de exemplu, livada Palocsay unde USAMV are o porţiune semnificativă). Cred că prin mici exemple personale putem reduce risipa, chiar dacă soluţiile la risipă trebuie să fie mai sistemice, nicidecum strict individuale. Dar Parlamentul poate deveni un loc bun, ca simbol, pentru a transmite mesaje într-un mod simplu, decent, uneori în afara logicii conflictuale Putere vs. Opoziţie. Apă îmbuteliată nu îmi iau oricum de mult şi mi se pare oricum un viol la adresa logicii a cumpăra apă în acest fel. Apoi, am decis să nu mai folosesc vesela de plastic cu care eşti servit în Parlament, de care sunt pline coşurile în jurul bufetelor, şi să mi-o aduc pe cea de acasă“, scrie acesta pe cluj.usr.ro.

În timp ce deputatul Adrian Dohotaru mănâncă din gunoaie ca să reducă risipa de alimente, colegul său, vicepreședinte al Senatului României, Mihai Goțiu, doarme în Parlament.

Mihai Goţiu a fost filmat în timp ce dormea în plenul Parlamentului, în timp ce se discuta bugetul României pentru anul 2017.

„Mă oboseşte această procedură a bugetului care e o cacealma. Am zis că e mai bine să mă odihnesc un pic. Am zis să mă odihnesc un pic până când trece partea asta. E dreptul lor să doarmă în plen, fiecare face ce doreşte. Dacă o să mi se mai facă somn, o să mai dorm. Prefer să fiu atent la momentele care contează. Am colegi care mă atenţionează“, a declarat Mihai Goţiu pentru Antena 3.

Acesta a precizat că speră că alegătorii USR au simţul umorului şi nu-l vor taxa pentru faptul că a adormit în plen.

„Sunt convins că am alegători cu foarte mult simţ al umorului şi sigur ne vom distra împreună. Nu ştiu ce salariu am, dar nu ştiu ce reprezintă toate sumele din salariu. Liviu Dragnea ştie mai bine. Nu am venit în Parlament pentru salariu”, a mai spus Goţiu.