Sezonul cinci al show-ului tv X Factor România, organizat de Antena 1, a fost câștigat de Florin Răduță. Bravissimo, B52, Xenia Chitoroagă și Florin Răduță s-au duelat muzical duminică seară în finala X Factor 2015.

De la ospătar fără nicio oră de canto, Florin Răduță a ajuns să uimească o țară întreagă cu vocea lui și să-și adjudece unul din cele mai cunoscute concursuri tv din lume, X Factor.

Finala X Factor a adus duminică seara la Antena 1 un duel final între doi juniori din echipa lui Bănică: Florin Răduță și Xenia Chitoroagă, puștoaica de 14 ani din Republica Moldova care emană sensibilitate și talent prin toți porii, au fost ultimii doi concurenți între care s-a dat lupta finală.

Povestea Cenușăresei a devenit realitate duminică seara la X Factor: băiatul simplu care a visat să cucerească scena, diamantul neșlefuit din concursul de la Antena 1 – cum a fost supranumit – Florin Răduță și-a trăit visul și a primit cel mai frumos cadou de Crăciun: marele premiu al celui de-al cincilea sezon X Factor. Florin Răduță a fost ales de publicul care a votat în timpul emisiunii și și-a adjudecat trofeul și marele premiu în valoare de 100.000 de euro cu 51,78 % din voturi. O seară magică și plină de emoție l-a făcut pe tânărul de 21 de ani să cadă în genunchi pe scenă, fără a-și putea potoli lacrimile de fericire.

După prima rundă de vot, Hora Brenciu a rămas fără ambele trupe, astfel că Ștefan Bănică a ajuns în runda finală a competiției cu cei doi concurenți ai săi: Xenia Chitoroagă și Florin Răduță.

Xenia Chitoroagă, puștoaica din Republica Moldova salvată de public și readusă în Galele live de voturile acestuia,  a ajuns la un pas de trofeu.

florin raduta - premiuFlorin Răduță, o Cenușăreasă la masculin, un copil cu o viață grea, ospătar de meserie, dar un talent uriaș, care mai are încă multe de arătat a convins românii care l-au votat pentru a câștiga trofeul. Publicul a decis că cel mai bun din cei doi este Florin Răduță care a impresionat publicul cu piesa ”Eternitate”.

Scorul a fost foarte strâns între cei doi. Florin Răduță a acumulat 51,78% din voturi, iar Xenia Chitoroagă 48,22%.

După ce prezentatorii au anunțat rezultatul final, Florin Răduță s-a prăbușit pe scenă, plângând de bucurie minute în șir, în genunchi la picioarele lui Ștefan Bănică Junior. Tânărul tremura tot și a fost ajutat de jurat să se ridice de jos. A mai avut puterea să rostească câteva cuvinte de emoție: vreau să mulțumesc oamenilor care m-au votat și vreau să-i mulțumesc lui Ștefan că mi-a dat această șansă. Îi felicit pe toți finaliștii. Eu cred că oamenii care au participat la X factor sunt cei mai buni artiști ai României.

Florin Răduță pleacă astfel acasă cu trofeul X Factor 2015 dar și cu premiul de 100,000 de euro.

Povestea lui Florin Răduţă este mai spectaculoasă decât un scenariu de film. Are 21 de ani, a fost crescut de bunica sa, la 18 ani a plecat în Anglia să lucreze ca ospătar şi nu a făcut nici măcar o oră de canto înainte să vină la preselecţiile X Factor. Cu toate acestea, a reuşit să uimească juriul din prima secundă. A avut curajul să vină în faţa tuturor la preselecţii, şi-a spus povestea şi şi-a deschis sufletul, iar asta i-a schimbat viaţa. După câteva luni în care a muncit, şi-a şlefuit talentul şi a lucrat împreună cu cei mai buni artişti din România, Florin Răduţă a câştigat al cincilea sezon X Factor.

Prima ediție X Factor România a fost câștigată de Andrei Leonte. X Factor 2012 a fost câștigat de Tudor Turcu. Sezonul trei de Florin Ristei, iar în 2014 s-a impus Adina Răducan.