Un nou cutremur puternic s-a produs în România. Iată ce intensitate a avut

Un nou cutremur puternic s-a produs în România. Iată ce intensitate a avut
loading...

Un cutremur s-a produs miercuri seară în România în in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 4,2 grade pe Scara Richter, fiind cel mai puternic cutremur produs în luna august în România.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) transmite că în ziua de 22/08/2018 la ora 17:52:45(ora Romaniei) s-a produs in Zona seismica Vrancea, judetul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 4.2 pe scara Richter, la adancimea de 122km.

Intensitatea cutremurului in zona epicentrala a fost de II grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: Odobești(40km), Panciu(47km), Râmnicu Sărat(50km), Focșani(53km), Nehoiu(54km)

Pe 19 august, România a fost zguduită duminică, în decurs de doar câteva ore, de patru cutremure, toate produse în judeţul Buzău, iar cel mai puternic a avut magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter.

Cel mai puternic seism produs în România în 2018 a fost pe 25 aprilie. Cutremurul a avut magnitudinea 4,6 grade pe scara Richter.

Categorii: ȘTIRI

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro