Tentativă de omor în sala de operații a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Constantin Ploscaru i-a tăiat gâtul cu un bisturiu, colegului său, Emil Bărbulescu pentru că acesta din urmă a vrut să opereze un pacient diagnosticat cu virusul HIV SIDA.

Caz şocant la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea. Doi medici s-au luat la ceartă din cauza unui pacient, iar unul din ei l-a înjunghiat pe celălalt cu un bisturiu.

Medicul Emil Bărbulescu a vrut să opereze un pacient care ar fi fost diagnosticat cu HIV pozitiv, fapt care l-a nemulțumit pe doctorul Constantin Ploscaru.

Văzând că colegul său nu renunță la operație, Constantin Ploscaru a intrat în sala de operații și i-a cerut lui Bărbulescu să sisteze de urgență intervenția.

După un schimb de replici, Ploscaru a luat un bisturiu și i l-a înfipt în gât colegului său.

Medicul Bărbulescu a fost de urgență intubat și se află la reanimare, în timp ce Constantin Ploscaru a fost audiat de procurori și reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de omor.

„Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Pentru gestul său, Constantin Ploscaru riscă ani grei de închisoare.