Un medic chirurg din cadrul Spitalului Județean Arad a fost prins în flagrant, marți, de ofițerii DGA, în timp ce primea de la un pacient, suma de 500 de euro.

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au surprins în flagrant un medic chirurg în timp ce primea mită suma de 500 de euro pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

În fapt, la data de 16.06.2015, doi cetățeni au formulat denunțuri cu privire la practica unor medici din cadrul Spitalului Judeţean Arad, care, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, pretind şi primesc diferite sume de bani în vederea efectuării unor intervenţii chirurgicale.

Astfel, în urma unei discuţii purtate anterior între unul dintre denunțători şi făptuitorul C.C. (medic în cadrul Secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean Arad) a rezultat faptul că acesta din urmă i-a pretins denunțătorului să dea suma de 500 de euro în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale, ce intra în sfera atribuţiilor sale de serviciu.

Pentru a justifica cuantumul sumei de bani pretinse, medicul i-a promis denunțătorului că îl va interna la Spitalul Judeţean Arad, în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, urmând ca procedura de internare să se efectueze prin inserarea, în înscrisurile întocmite cu această ocazie, a unui diagnostic fictiv, care nu presupunea plata cheltuielilor de spitalizare.

Prin urmare, la data de 16.06.2015, s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 C. pen., rap. la art. 6 din Legea 78/2000, medicul fiind surprins în flagrant la scurt timp după primirea sumei de 500 euro, în scopul arătat mai sus.

În prezent, împotriva suspectului a fost dispusă măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.