Autorităţile române ascund adevărul cu privire la numărul persoanelor decedate din cauza noului coronavirus. Zilnic, în ţara noastră, 650 de persoane îşi pierd viaţa. Însă nu se ştie sigur, câţi dintre aceştia mor din cauza coronavirusului.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că sunt 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent.

Sunt vreo 650 de persoane care mor zilnic în România în mod curent. Rămâne să vedem cât, cazurile de infecţie cu Covid-19, cât reprezintă din aceste 650 de cazuri. Ce e interesant, apropo de fragilitate, este că noi avem în România 14.000 de pacienţi care fac dializă. Deci doar 14.000. Dacă fac eu aşa o socoteală, mai puţin de unu la mie din populaţia României. Avem mai puţin de unu la mie din populaţie cu dializă şi avem 20% dintre decese pacienţi cu dializă”, a afirmat Alexandru Rafila la Marius Tucă Show.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că epidemia de coronavirus va dura aproximativ doi ani şi că distanţarea socială ar trebui păstrată şi după aceea.

Până azi, Ministerul Sănătăţii a confirmat 30 de decese din cauza coronaviruslui, pe teritoriul României.