Numai în România este posibil aşa ceva. Un mecanic de locomotivă a fost filmat în timp ce a oprit trenul la o trecere la nivel cu barieră din Constanța pentru a-și lua o cafea de la magazin.  Pauza de cafea i-a adus un dosar penal pentru că a blocat traficul rutier.  

Un şofer care aştepta la barieră, a filmat mecanicul de locomotivă care a oprit trenul şi apoi a coborât pentru a merge la magazinul din apropiere de unde a cumpărat o cafea.

Conductorul locomotivei inscripționate „Mircea Eliade“ și folosită de către operatorul DB Schenker România, tracta o garnitură de marfă în cursul zilei de 22 martie, circulând dinspre Cernavodă spre Constanța. Când a ajuns în Valu lui Traian, acesta a oprit garnitura în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată ce duce spre cartierul Zona C, a coborât din cabină, a intrat într-un chioșc din apropiere, unde a ieșit după câteva minute, cu o cafea în mână”, scrie CTNews.ro.

Reprezentanții IPJ Constanța au precizat că „în urma apariției imaginilor video, polițiștii din cadrul S.R.P.T. Constanța s-au autosesizat si efectuează verificări în vederea stabilirii situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, mai notează publicația amintită.