Un judecător sare în apărarea Simonei Halep în scandalul amânării procesului de dopaj

Simona Halep primește un ajutor neașteptat din partea unui judecător sportiv. Acesta susține, sub protecția anonimatului, că nu este normal ca procesul româncei să fie audiat atât de mult.

Nu prea sunt uzuale amânările din dosarul Simonei Halep, având în vedere faptul că poate fi suspendată maximum 4 ani, iar acum au trecut mai mult de 6 luni, ea fiind suspendată provizoriu. A făcut deja mai mult de 10% din prezumtiva pedeapsă. Și nu se știe încă dacă e vinovată sau nu.   Într-o situație de acest gen, când sunt neconcordanțe în pașaportul biologic, se pot redeschide probe care au fost negative la un moment dat. Acesta este motivul pentru care nu o audiază pe Halep. Nu știu cât o mai pot lungi, însă cariera acesteia pare compromisă“, afirmă judecătorul sportiv pentru Newsweek România.

Sportivilor le sunt recoltate inopinat probe biologice după sau în timpul competiției, care sunt păstrate într-un laborator, precum celulele, o perioadă de cel mult 10 ani. Când există suspiciuni se pot redeschide și reanaliza.

Halep este extrem de revoltată de faptul că nu este audiată, în cazul de dopaj, deși este suspendată provizoriu de opt luni de zile.

Românca trebuie audiată de o curte internațională de arbitraj numită Sports Resolutions.

Aceasta este o instanță independentă de soluționare a disputelor din sport, non-profit, cu sediul în Londra, care operează la nivel global și care oferă servicii de arbitraj, mediere, tribunal și investigații.