Un irlandez a pătruns prin efracţie, în toiul nopţii, în Palatul Parlamentului. Era beat mangă

Un irlandez în vârstă de 27 de ani, a pătruns duminică spre luni noaptea, în clădirea Parlamentului României. Tânărul era beat mangă şi a declarat poliţiştilor că îşi căuta camera de hotel.

Palatul Parlamentului României, cea mai mare clădire din Europa, păzită de trei structuri diferite: SPP, Jandarmerie și Direcţia de Afaceri Interne, a fost spart de un irlandez în toiul nopţii.

Irlandezul, beat mangă, a sărit gardul Palatului Parlamentului şi a trecut ca prin brânză prin toate sistemele de securitate ale instituţiei.

Cetățeanul irlandez ar fi petrecut în Centrul Vechi și era atât de beat încât a confundat hotelul cu Palatul Parlamentului.

Dupa ce a sărit gardul Parlamentului, bărbatul a mers pe jos, prin curte, peste 100 de metri până ajuns la cladirea Parlamentului.

Pentru a ajunge la geam, irlandezul a escaladat balconul de 4 m înălțime apoi a spart geamul Casei Poporului și a intrat în clădire. Ofițerii SPP l-au prins în jurul orei 4 dimineaţa, în timp ce încerca să intre în birourile din clădire.

În cauză s-a deschis un dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi pentru devastarea sediului profesional.

În momentul în care a fost adus la secţie, dimineaţă, bărbatul era atât de beat încât abia reuşea să se ţină pe picioare.

Irlandezul va sta în arest pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Clădirea Parlamentului este înconjurată de un grad de 3200 de metri. Iniţial, înainte de 1989, clădirea era păzită de 300 de oameni, astăzi însă sunt 4 jandarmi la fiecare poartă. Există 8 intrări, deci în total ar fi fost 32 de jandarmi când irlandezul a reuşit să pătrundă în Parlament.