Marius Stoica, un inginer român care locuiește în Suedia s-a revoltat împotriva autorităților române pentru felul în care își tratează cetățenii. Inginerul susține că amenzile care se dau în prezent nu sunt constituționale.

”Nu-mi vine să cred că se dau atât de multe amenzi în România. Nu credeam c-o să se ajungă aici. Statul român este dezinteresat complet de cetetățeni și nu face aproape nimic ca să-i protejeze. Într-o perioadă atât de grea, de dificilă, oamenii au nevoie de bani, nu de amenzi. Nu este constituțional să dai amenzi într-o perioadă ca și aceasta, deoarece tribunalele din România nu sunt funcționale. Nu te poți apăra și nu poți contesta nici oamendă. E jaf pe față. În Suedia nici nu se pune problema de amenzi. Oamenii pot circula liniștiți și fără probleme„, a declarat Marius Stoica pentru recentNEWS.ro.

Inginerul mai spune că măsurile luate de statul român vor distruge economia țării în mai puțin de o lună: În felul acesta se va ajunga la o depresie economică fără precedent. Statul român nu trebuie să-și țină cetățenii în casă. În Suedia toate lucrurile funcționează normal. Oamenii ies din casă, merg la muncă, merg la cumpărături și se bucură de activitatățile din viața de zi cu zi. N-avem o rată de mortalitate mai mare, cu toate că virusul a ajuns și aici. E regretabil că România nu ia Suedia ca drept exemplu.

Suedia are 14,777 persoane infectate cu noul coronavirus şi 1580 de morţi, în timp ce România are doar 8,936 persoane infectate şi 469 decese. Şi cu toate astea, măsurile din România sunt draconice, iar amenzile, uriaşe, cele mai mari din lume.