Victor Vociu, Vicepreşedintele Academiei Române, General în rezervă al Armantei Române, a declarat joi seară la emisiunea „Punctul de întîlnire” de la Antena 3, că noul coronavirus seamănă tot mai mult cu o armă biologică creată în laborator.

Academicianul Victor Voicu, Profesor de farmacologie, toxicologie şi psihofarmacologie clinică spune că noul voronavirus ridică foarte multe semne de întrebare întrucât nu se ştie cum de a putut suferi mutaţii astfel încât să se poată transmite şi la om.

Academicianul a prezentat în cadrul emisiunii de la Antena 3 un studiu efectuat de cercetătorii indieni, în ianuarie 2020, dar în scurt timp acel studiu a fost retras de pe site.

Cercetătorii susţin că virusul ar fi suferit mutaţii prin contact cu virusul HIV SIDA. Potrivit studiului, virusul HIV SIDA a transmis către coronavirus patru aminoacizi şi astfel s-a produs mutaţia care permite Covid 19 să se transmită la om.

Însă virusul HIV SIDA putea transmite elemente virale doar dacă se afla în aceeaci celulă cu coronavirusl. Ceea ce în realitate este imposibil pentru că cele două virusuri atacă celule diferite în organismul uman.

Aşadar, acest transfer de elemente virale între cele două virusuri se putea realiza doar în laborator.

Academicianul susţine că acest virus ar fi fost defapt modificat genetic, de om, în laborator cu scopul de a crea o armă biologică.

Victor Vociu susţine că o armă biologică trebuie să îndeplinească 12 criterii, printre care: să fie uşor de obţinut, să reziste în mediul înconjutător, să fie uşor de disimulat, să aibă o putere mare de răspândire, să fie contagioasă, să nu aibă tratament şi nici vaccin şi să provoace multe îmbolnăviri şi decese.

„O armă biologică trebuie să îndeplinească vreo 12 criterii. Vă spun doar câteva: să fie suficient de agresivă ca să producă efecte cu pierderi umane, să fie obținută ușor, să fie rezistentă în mediu, să nu aibă antidot/vaccin, să fie ușor de disimulat. Constatăm că aproape toate corespund cu noul coronavirus. Poate să fie și întâmplare, admitem orice. În știința e posibil orice”, a declarat Victor Voicu la Antena 3.

Coronavirusul a fost descoperit în Wuhan, însă în prezent după doar 83,000 de infectări şi 3300 de morţi, Hina susţine că nu mai are infectări şi a început să exporte în toată lumea medicamente şi echipamente medicale. Din cei care au fost la originea răspândirii virusului, chinezii devin acum sanitarii planetei. Ceea ce ridică foarte multe semne de întrebare întrucât la Wuhan există un improtant laborator de virusologie.

A creat oare China acest virus drept o armă biologică pentru a controla lumea din punct de vedere economic? A raportat real China, numărul infecătrilor şi deceselor din cauza noului coronavirus?