Unul dintre cei mai mari experţi din Israel în domeniul securității spațiale, cibernetice și tehnologice, face dezvăluiri care aruncă în aer toate măsurile restrictive impuse populaţiei la nivel mondial.

Prof. Isaac Ben-Israel susține că epidemia de COVID-19 atinge vârful la 40 de zile de la declanșare, după care intră în declin pronunțat și se stinge după 70 de zile, “indiferent ce am face și ce măsuri am lua”.

Potrivit The Times of Israel, expertul a comparat în cercetarea sa modelele de evoluție ale COVID în toate țările afectate de pandemie, din toate colțurile lumii. Rezultatele au arătat că și acolo unde a fost impusă carantina, și unde n-a fost, apogeul infectărilor a fost atins la 40 de zile de la apariția primului caz, iar în 70 de zile numărul de bolnavi a coborât spre zero.

Expertul israelian susţine că  din cauza carantinei “economiile țărilor care au intrat în carantină vor fi devastate de măsurile restrictive”, pierderile financiare fiind incomparabil mai mari decât cele umane.

Isaac Ben-Israel, om de știință militar cu grad de general, este coordonatorul studiilor de securitate de la Universitatea din Tel Aviv și președinte al Consiliului Național de Cercetare și Devoltare.

A fost șeful diviziei de analiză și evaluare din cadrul Agenției Spațiale Israeliene și consilier-șef pe probleme cibernetice al premierului Benjamin Netanyahu.