Un elicopter plin cu diplomați s-a prăbușit în Pakistan. Ambasadorul României a scăpat cu viață

Catastrofă aviatică în Pakistan, după ce un elicopter în care se aflau ambasadori și jurnaliști, s-a prăbușit în nord-estul țării. Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor au decedat în urma prăbușirii elicopterului. Ambasadorul României în Pakistan a scăpat cu viață.

O delegație formată din diplomați și jurnaliști se deplasa vineri dimineață, cu trei elicoptere militare în regiunea Gilgit-Baltistan.

Din motive încă neelucidate, unul din elicoptere s-a prăbușit peste o școală. În urma prăbușitii aparatului de zbor, Ambasadorii Norvegiei și Filipinelor, au murit. În accidentul aviatic și-au pierdut viața și soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia, precum și cei doi piloți ai elicopterului de tip MI-17.

În timp ce ambasadorii Poloniei și Olandei au fost grav răniți. Din delegație făcea parte și Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion. Din fericire, românul este în afara oricărui pericol.

”Din primele informaţii transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român,  care a confirmat că este în afara oricărui pericol. La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul.