Deputatul PSRM, Aliona Pilipeţcaia s-a făcut de râs după ce limbra română i-a jucat feste la Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă de la Soroca. În loc de „Crăciun fericit”, deputatul le-a urat sorocenilor „Fericiun Crecit”.

A ajuns deputat în Parlamentul Republicii Moldova dar habar nu are să se exprime în limba oficială a ţării sale. Este vorba de deptuata Aliona Pilipeţcaia, membru în comisia parlamentară pentru cultură.

Dacă în limba rusă nu a avut nicio poticneală linghistică, când a venit rândul să se adreseze sorocenilor şi în limba română, limba oficială a Republicii Moldova, deputata s-a făcut de pomină.

„În raionul nostru locuiesc cei mai buni oameni. Va felicit cu ocazia Revelionului! „Fericiun Crecit!„, a spus deputatul PSRM, Aliona Pilipeţcaia

Înregistrarea video cu gava în limbra română a deputatei, a devenit virală pe internet. Însă oamenii au criticat dur greşeala deputatului.

De asemenea, mai mulţi internauţi au făcut haz de necaz şi au schimonosit numele deputaţilor şi miniştrilor PSRM.

Contactată de Publika TV, Aliona Pilipeţcaia, a explicat că a făcut această greşeală din cauza emoţiilor.

„A fost o urare sinceră cu ocazia frumoaselor sărbători de Crăciun. Greșeala a fost comisă involuntar, dar nu văd nimic tragic. Da, sunt vorbitoare de limba rusă, am avut emoții care orice om obișnuit„, a spus deputatul PSRM, Aliona Pilipeţcaia.

După acest incident, deputata a spus că va merge la cursurile de limbă română pentru a evita astfel de erori pe viitor.