Un fermier din Mexic s-a trezit cu un crater uriaş plin cu apă, în curtea sa. Familia fermeirului a fost evacuată întrucât există riscul prăbușirii casei.

Craterul adânc, cu un diametru de 60 de metri, care a apărut sâmbătă, este situat în Santa María Zacatepec, statul Puebla, și are o adâncime de aproximativ 20 de metri, a declarat guvernatorul Miguel Barbosa Huerta, într-o conferință de presă, relatează CNN.

Până în prezent nimeni nu a fost rănit, însă guvernatorul i-a avertizat pe rezidenții din zonă să nu se apropie de groapă.

La momentul formării, groapa avea un diametru de cinci metri, însă în doar câteva ore a ajuns să măsoară 60 și să aibă o adâncime de 20, potrivit lui Beatriz Manrique, secretarul de Mediu al regiunii.

„Credem că a apărut din cauza a doi factori: înmuierea pământului, întreaga zonă era cultivată, precum și extracția apelor subterane, care înmoaie subsolul”, a explicat Beatriz Manrique.

Oficiali din diferite instituții ale statului, inclusiv Comisia Apelor, au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele apariției craterului. Aceștia vor face diferite studii asupra solului iar întregul proces ar putea dura 30 de zle.