Cruzime fără margini la Suceava. Un bărbat şi-a snopit în bătaie fiul de şapte ani, sub privirile nepăsătoare ale mamei, care în loc să sară în apărarea fiului, filma cum era trântit de podea, de către propriul tată.

Un monstru de tată şi-a bătut cu bestialitate fiul de şapte ani care urla ca din gură de şarpe, cerând să se oprească. Mama, prezentă la întreaga scenă de bătaie, filma, nu a intervenit să-şi salveze copilul.

După ce  filmarea a apărut în spațiul pubic, autorităţile s-au autosesizat însă mama copilului a refuzat să ceară un ordin de restricție sau să depună plângere împotriva soțului.

În urma unei anchete a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-a constatat că în casa respectivă trăiau 5 minori: băiatul de șapte ani, doi copii gemeni de 10 ani și doi adolescenți, de 14 și 15 ani.

“În cursul zilei de ieri polițiștii Postului de Poliție Frumosu au fost soliciati de către lucrătorii DGASPC Suceava pentru a-i însoți la domiciliul unui bărbat din comuna Frumosu pentru a desfășura activități specifice în cadrul unor verificări privind rele tratamente aplicate de către acesta copiilor săi. Au fost obținute date cu privire la faptul că în cursul lunii ianuarie 2021 bărbatul respectiv ar fi agresat pe unul dintre copiii săi în vârstă se 7 ani. S-a întocmit dosar penal pentru violență în familie raportat la infracţiunea de loviri sau alte violențe, chiar dacă mama minorilor a negat evenimentul și a refuzat să depună plângere în calitate de ocrotitor legal”, a transmis IPJ Suceava, potrivit Ziar de Suceava.

Mama a acceptat, după ce a realizat că poate să fie căzută din drepturile părintești, să se mute împreună cu cei mici într-un centru de îngrijire al Direcţiei de Asistenţă Socială.

„Cei 4 minori aflați la domiciliu (minorul agresat și alți 3 frați) au fost preluați împreună cu mama acestora și trasportati la un Centru de primire în regim de urgență. În cursul acetei zile polițiștii continuat activitățile în cadrul dosarului penal și au intrat în posesia unor imagini video care surprind agresiunea. Bărbatul agresor în vârstă de 48 de ani a fost reținuți de polițiști și condus la audieri la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc, urmând că la finalizarea acestora să se dispună măsuri procesuale inclusiv măsuri preventive privative de libertate. Mulțumim specialiștilor DGASPC pentru implicare și colaborare”, mai arată comunicatul IPJ Suceava.