Medicul Monica Pop refuză să se vaccineze împotriva COVID 19 de teamă să nu facă leucemie. Managerul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, a declarat în direct la Antena 3, ca nu se va vaccina şi nici nu va sfătui pe cineva să se vaccineze întrucât acest vaccin a fost făcut pe repede înainte, în doar câteva luni, fără să se cunoască efectele secundare.

„Categoric nu ma voi vaccina si nici nu voi da vreun sfat cuiva sa se vaccineze atata timp cat acest vaccin e facut in 3 luni,” a declarat Monica Pop în cadrul emisunii Sinteza Zilei de la Antena 3.

Jurnalistul Adrian Ursu, prezent în emisiune, a declarat că se va informa foarte bine înainte de a lua decizia de a se vaccina.

Monica Pop a reacţionat la spusele lui Adrian Ursu, spunând: Cum n-aveţi informaţia, domnul Ursu? Cum puteţi să ştiti dumneavoastră ce se întâmplă peste trei ani? Dacă faceţi leucemie, Doamne fereşte!, după vaccinul ăsta?! Cum poţi să ştii inducţia genetică pe care o face ăsta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric!

După care, mediul a continuat dialogul cu moderatorul Mihai Gâdea, pe marginea efectelor adverse ale vaccinului anti-coronavirus: Domnul Gâdea are efectele secundare pe termen scurt, dar alea pe termen lung unde sunt? Că vă mai spun încă o dată, peste 3 ani face leucemie unul care face vaccinul. Şi fac toţi… Domnule Gâdea, reacţia post-vaccinală pe care o prezentaţi dumneavoastră este de moment, poate face oricine, de unde ştiţi dumneavoastră ce se întâmplă peste 1 an? Faceţi copilului dumneavoastră vaccinul ăsta?!

Medicul Monica Pop susţine că vaccinul anti-COVID-19 „Poate avea un impact genetic. Nimeni nu ştie ce efecte secundare poate avea şi dacă sunt catastrofale”.

Medicul a explicat, la postul România TV, că doctorii sunt reticenţi în privinţa vaccinului împotriva noului coronavirus deoarece e făcut „prea repede” şi nimeni nu ştie dacă are efecte secundare care pot fi „catastrofale”.

E foarte normal ca populația medicală să fie reticientă pentru că nimeni nu vrea un vaccin care este făcut foarte repede și care nu a făcut proba timpului. Nu știe nimeni ce efecte secundare poate avea peste 2 ani și dacă acestea sunt catastrofale. Un astfel de vaccin poate avea un impact genetic și nu poți cunoaște ce se poate întâmpla peste un timp. E foarte normal așa. În ceea ce privește această circulară, eu sper din tot sufletul meu că e dată pentru a şti numărul persoanelor care vor să se vaccineze, în niciun caz pentru a impune acest lucru și pentru a șantaja populația cu locul de muncă”, a declarat medicul Monica Pop.