Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Galați a murit după ce a fost plimbat inutil de la un spital la altul, trei zile la rând, fără să primească niciun tratament. Soţia bărbatului acuză personalul medical de indolenţă şi nepăsare.

Bărbatul avea pneumonie, era vaccinat cu schema completă și ieșise negativ la testele COVID.

În România anului 2021 se mai moare de pneumonie? Deci unde erau medicii? Chiar toată lumea, toți medicii se ocupă numai de COVID? Și ăștia care nu au COVID îi lăsăm să moară așa cu zile?” a declarat Adriana Chirilă – soţia victimei, potrivit Digi24.

Bărbatul a acuzat inițial o durere în spate și a luat acasă câteva antiinflamatoare iar când a început sa facă febră, soția a sunat la 112, dar i s-a spus că salvarea poate veni abia după 2 zile. Au luat un taxi și au plecat la Spitalul de Urgență unde a fost lăsat să aștepte 12 ore în fața spitalului, până a primit rezultatul testului pentru Covid.

 “Pacientul tușea, avea ceva dureri toracice, semne de impregnare virală sau bacteriană, deci o infecție”, a declarat Mihai Polinschi – medic SAJ Galaţi.

Bărbatul a plecat acasă iar după miezul nopții a aflat că nu are COVID. A doua zi a revenit la spital și a fost transferat la spitalul TBC cu diagnosticul pneumonie. Medicii i-au spus că are saturația de oxigen mică, așa că l-au trimis înapoi la Spitalul Județean de Urgență.

L-au plimbat degeaba. Au pierdut vremea. Mi-a zis că stă pe un scaun, dar se simte foarte moleșit, nu mai are puterre de nimic și că a cerut la doamnele de acolo o pastilă sau o perfuzie să-i facă și a zis că nu se poate fără știrea medicului să-i facă nimeni nimic” spune Adriana Chirilă.

A fost ţinut două ore într-un container, iar când starea i s-a agravat a fost internat la terapie intensivă iar a treia zi a murit.

Doamna de acolo, foarte deranjata, că am deranjat-o nu știu de la ce, mi-a zis: ce vrei dragă să îți spun, este grav, că dacă nu era grav, nu ajungea aici. Păi este grav din cauza voastră, a medicilor, care nu v-ați ocupat de el. Că dacă îi dădeați un tratament, nu era și nu se ajungea la situația la care s-a ajuns”, mărturiseşte soţia bărbatului decedat.