Un avion cu 183 de persoane la bord, s-a făcut praf la Istanbul după ce a ieşit de pe pista de aterizare. Cel puţin trei persoane au decedat.

Avionul Boeing 737 care aparţinea cmpaniei turceşti Pegasus, a alunecat 60 de metri pe pistă, după care a căzut 40 de metri într-o râpă, s-a rupt în trei bucăţi, iar apoi a luat foc.

Trei persoane au murit, a anunțat ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca. Iar 179 de persoane au fost trimise la diverse spitale, iar trei dintre ele sunt în prezent la terapie intensivă.

Se pare că avionul avea la bord 183 de oameni în total, între care 175 de pasageri adulți, doi copii mici și șase membri ai echipajului, a precizat guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, citat de CNN.

Avionul venea de la Izmir (vestul Turciei) şi a derapat, ieşind de pe pistă din cauza unei ploi torenţiale care s-a abătut asupra metropolei turce. Incendiul care s-a declanşat după accident a fost stins ulterior de pompieri.

Aeroportul Sabiha Gokcen a fost închis pentru zboruri şi toate avioanele au fost redirecţionate spre aeroportul internaţional din Istanbul situat în partea europeană a capitalei economice a Turciei.