O tornadă puternică a luat pe sus un autocar, marţi, în judeţul Călăraşi. 39 de persoane se aflau în autocarul răsturnat pe câmp de fenomentul meteo extrem produs în localitatea Constantin Brâncoveanu.

Autorităţile locale au declanşat planul roşu de intervenţie după ce un autocar plin cu pasageri, a fost luat pe sus de o tornadă în judeţul Călăraşi.

La faţa locului au

intervenit echipaje ale ISU Călăraşi şi ISU Ialomiţa. Echipajele de la descarcerare acordă primul ajutor victimelor. Potrivit ISU Călăraşi, şapte persoane sunt rănite, dintre care una în stare gravă.

George Iacob, prefectul judeţului Călăraşi, autocarul care s-a răsturnat în zona localităţii Constantin Brâncoveanu a fost împins de pe şosea de tornadă.

Mai mult, în localitate sunt mai multe case care au rămas fără acoperişuri din cauza tornadei. Primarul comunei Dragalina a afirmat ulterior că 10 locuinţe au acoperişul distrus în proporţie de 90%.

Un autocar cu 39 de pasageri s-a răsturnat, marți, pe raza localității Drajna din județul Călărași, anunță reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Județul este sub cod portocaliu de viijelii, iar în zonă a fost filmată și o tornadă.

Tornada produsă marţi, 30 aprilie, în judeţul Călăraşi, în apropiere de Autostrada Soarelui a fost surprinsă de mai multe persoane, care au publicat imaginile pe Facebook.