Doi români și nouă moldoveni au fost grav răniți duminică, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat pe o șosea din localitatea Reucht din Germania.

Autocarul implicat aparținea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliției locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

”Referitor la accidentul de circulație survenit în cursul dimineții de astăzi pe o șosea din apropierea localității Reuth din Sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului, Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, potrivit primelor informații obținute de către Consulatul General al României la München de la poliția germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetățeni români, restul fiind cetățeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliția germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe transmis recentNEWS.ro.

Cei doi cetățeni români au suferit leziuni superficiale și au fost internați într-o clinică din Nürnberg. Toți ceilalți 9 pasageri au fost răniți în accident și au fost internați în spitale din apropiere, 3 dintre aceștia în stare gravă.

Oficiul consular român de la München menține legătura cu autoritățile germane și este pregătit să asigure asistență consulară, în limitele competențelor legale.