Un asistent medical care lucra la Ambulanţa Suceava, a fost găsit mort în casă, bărbatul era infectat cu noul coronavirus. Este primul caz de deces în rândul cadrelor medicale care au fost infectate la muncă.

Ambulanţierul a început să se simtă rău în urmă cu aproximativ două săptămâni iar pe 30 martie a fost confirmat pozitiv ca fiind infectat cu noul coronavirus. Ambulanţierul locuia singur, însă fiica sa a fost cea care a sunat la 112 şi a spus că tatăl său nu se simte bine.

„Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul corinavirus în rândul personalului medical. Este vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava. Bărbatul a prezentat simptomatologie COVID-19 în data de 24 martie 2020. A fost testat și a primit rezultatul pozitiv în data de 30 martie 2020. Acesta a fost internat la domiciliu și nu a acceptat internarea. A decedat la domiciliu astazi, 7 aprilie 2020. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru își exprimă regretul față de această pierdere și transmite condoleanțe familiei. Ministrul Sănătății este alaturi de personalul medical din cadrul SAJ Suceava. În prezent, conform raportărilor din teritoriu la INSP, un număr de 699 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul lucra la Ambulanța Suceava de peste 20 de ani, la fel ca și tatăl lui, de asemenea ambulanțier la SAJ Suceava.

Până la această oră aproximativ 50 de angajați ai Stației Suceava a SAJ sunt confirmați pozitiv cu COVID- 19. Unul dintre ei se află internat la Terapie Intensivă.

Municipiul Suceava şi opt localităţi limitrofe, sunt în carantină totală ca urmare numărului foarte mare de persoane infectate cu noul coronavirus.