Raluca, fata de 18 ani violată cu bestialitate de șapte golani din Vaslui, nu vede niciun leu drept despăgubiri morale, întrucât violatorii nu au nimic pe numele lor și nu pot fi executați silit.

Fata violată a cerut prin avocat, instanței, despăgubiri morale de 70.000 de lei, și deși judecătorii au aprobat suma de 50.000 de lei, în realitate nu va primi niciun leu.

Avocata Mioara Donosă susține că cei șapte violatori vor scăpa basma curată și că nu vor plăti un sfanț clientei sale. Și asta pentru că nu dețin aceste sume de bani și că nu pot fi executați silit întrucât nu au proprietăți sau bunuri pe numele lor.

Nemulțumită de decizia din 17 august a Judecătoriei Vaslui, avocata a anunțat că va face apel la Tribunalul Vaslui.

„O să facem apel în câteva zile. Nu ne convine soluția. Mă intrigă cuantumul mic al despăgubirilor dictate de instanță. Noi am cerut 10.000 de lei de la fiecare agresor, judecătoarea a stabilit 50.000 de lei în total. Nu am dorit să o îmbogățim pe fată, dar chiar și așa, nu avem ce executa. Este o sumă infimă, în comparație cu ce a suferit copila asta. Ne batem degeaba, ei nu vor plăti de bunăvoie și nici nu avem ce executa, deoarece nu au bunuri pe numele lor”, a declarat Mioara Donosă, avocata fetei violate.

Cei șapte violatori au primit luni, pedepse cu executare pentru că au privat-o de libertate și că au violat-o în grup pe tânăra de 18 ani. Tot luni, la cererea procurorului, instanța a dispus trimiterea celor șapte în spatele gratiilor în stare de arest preventiv pentru 30 de zile.

În timp ce autorii violului erau duși la pușcărie, Raluca susținea prima probă la Bacalaureat. După examen, de frica sătenilor, victima împreună cu familia ei, au plecat din sat de frică să nu fie linșați de rutele celor șapte violatori.

După o noapte petrecută în arestul Poliţiei, marţi dimineaţă, violatorii din Vaslui au fost duşi la penitenciar, unde ceilalţi deţinuţi i-au primit cu huiduieli, iar unii pușcăriași le-au promis sex surpriză în penitenciar. Însă, pușcăriașii mai au de așteptat până să-și pună în aplicare planul, căci cei 7 sunt izolați în carantină timp de 20 de zile.

Bestiile din Vaslui au primit în total 46 de ani şi 8 luni de puşcărie:

– Silviu Burada – 8 ani si 4 luni
– Paul Burlacu – 7 ani
– Silviu Avadanei – 7 ani
– Petrica Bolboceanu – 7 ani
– Ionut Boicu – 5 ani si 8 luni
– Alin Rotaru – 5 ani si 8 luni
– Ioan Surleac – 5 ani si 8 luni