Un sturion uriaş de circa 180 de kilograme, s-a lăsat prins pentru a fi salvat. Pescarii care l-au prins din Lacul Săruleşti, au rpmaş şocaţi când au văzut ce au putut găsi în gura peştelui.

Dan Constantin, pescar sportiv, a relatat pe pagina sa de facebook, cum au prins sturionul şi a dat detalii despre procedura de salvare a acestuia.

Operaţiunea de salvare s-a produs joi, pe lacul Săruleşti din judeţul Călăraşi.

Peștele a ieșit la suprafață mai multe zile la rând, pescarii au observat acest lucru şi au înţeles că era ceva în neregulă cu sturionul care s-a lăsat într-un final prins pentru a fi salvat.

De câteva zile, personalul aflat în serviciul de pază semnalează faptul că un sturion mare își face apariția în primele ore ale zilei la suprafața luciului de apă și stă efectiv foarte mult nemișcat, plutind de multe ori în derivă. Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentat de observare a lacului, non-stop, azi (joi, n.red.) peștele și-a făcut apariția exact la ora 11, dar pentru 10 minute. Într-adevăr părea bolnav, slăbit, mișcări lente. Dă-i repede barca la apă și încet, încet la vâsle către el. Cu 20 de metri înainte de a ajunge l-am pierdut, plecase în adâncuri. Am rămas pe loc cu barca, purtați de vânt și valuri…”cineva de sus” simțea faptul că pacientul va ieși din nou și DA, la nici 5 metri de barca apare în scurt timp, el, exact cu fața spre barcă, exact în ochii noștri. Nemișcat, greu de spus dacă avea lacrimi… eu spun că da”, a povestit Dan Constantin pe pagina de Facebook.

Dan Constantin a publicat și fotografii cu gunoaiele înghițite de sturion.

Apoi totul a decurs de la sine, s-a lăsat prins ușor, nu s-a opus deloc, a fost pus pe targă și dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape. Nimic lovit, nimic rupt și totuși peștele avea ceva, avea un ghem de sfoară, un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic și alte deșeuri exact în interiorul gurii prinse puternic de cerul gurii. Urmează 2-3 minute de operație, pentru că da, sunt chiar specialist în stomatologie, și scot ceva ce nu are legătură cu mediul lui, ceva făcut de mâna omului. În 40 de minute monstrul prinde putere, se zbate, peștele a stat aproape tot în apă și a prins viață. Mișca, apoi pleacă ca din pușcă dând din coadă puternic, udând din cap până în picioare toată audiența, exact 7 persoane. Doar atât. Du-te, Dică! Ai fost salvat!”, a mai spus pescarul salvator.

Sturionul avea o lungime de 237 de centimetri, o circumferință de 110 centimetri și o greutate de circa 180 de kilograme.

Postarea de pe facebook a devenit virală. A înregistrat peste 21,000 de like-uri, 5,5 distribuiri şi 3300 comentarii.