Performanţă incredibilă la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2018. Peste 1200 de drone controlate de un program automat, au creat senzaţie la PyeongChang. Dronele au creat cercurile olimpice într-o sincronizare perfectă.

Cea de-a 23-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă găzduită de  Coreea de Sud, care are loc în perioada 9-25 februarie, a fost declarată deschisă oficial de către preşedintele Republicii Coreea, Moon Jae-in.

Pe Stadionul Olimpic PyeongChang, ceremonia de deschidere a fost un spectacol grandios. Tehnologia, controlată de specialişti, şi-a dovedit, încă o dată, supremaţia. Reunite sub sloganul ‘Pasiune. Conectare’, cele 91 de delegaţii ale ţărilor participante au defilat în faţa întregii lumi în ordinea literelor din alfabetul coreean.

Lumina, culoarea și tehnologia au unit într-un tablou memorabil trecutul și viitorul pe stadionul Olimpic din Pyeong Chang. Un spectacol la fel de grandios ca și arena cu 5 laturi, construită special, într-un timp record: 22 de luni. Dotările deschid drumul spre viitor întrucât toți cei 35 de mii de spectatori au stat pe scaune iluminate individual cu leduri.

Tehnologia şi-a pus amprenta pe festivitatea de deschidere cu o performanţă unică în lume.

Într-o coordonare perfectă a peste 1000 de drone, cercurile olimpice și-au făcut apariția pe cer. Pe stadion a ajuns și torța olimpică, după o calatorie de 2018 km. Flacăra olimpică a fost aprinsă de campioana patinaj artistic Kim Yu-na.

Delegația României a intrat în arenă a 13-a. În frunte s-a aflat biatlonistul Marius Ungureanu, care a purtat tricolorul.

Până pe 25 februarie, posturile canalului public de televiziune, TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, TVR Moldova şi TVR+ vor transmite 102 evenimente sportive din 7 sporturi, printre care patinaj artistic, schi, bob sau sanie.

olimpiada 2018olimpiada coreea de sudflacaraolimpiada coreea de sud - 2018olimpiada de iarna 2018romania olimpiada 2018