Uleiuri de motor utilizate în Europa – Tipuri de uleiuri 0W

Metoda de conversie a gazelor naturale în produse cu hidrocarburi, a fost inventată de doi chimiști germani la începutul secolului al XX-lea. Cu toate acestea, Shell a adus tehnologia la perfecțiune, în decursul a mai mult de 20 de ani. Astăzi, 7 din 10 maşini in Europa sunt alimentate cu ulei 0W. Pentru a crea lubrifianți folosind tehnologia GTL, compania folosește gaze naturale din cel mai mare câmp, Severnoye Pole. Chiar și în etapa de intrare a combustibilului, componente precum sulf, gaz condensat și etan sunt separate de acesta.

Apoi, a fost obținut un produs sintetizat din gaz natural pur. Pentru a face acest lucru, i se adaugă oxigen la o temperatură de 1500 de grade C. Gazul de sinteză rezultat este condus într-un reactor cu catalizatori extrem de eficienți, unde este sintetizat în hidrocarburi lungi saturate – parafine. În etapa următoare a tehnologiei, acestea sunt hidrocracate. Hidrogenul este atașat la parafine, apoi sunt divizate și are loc procesul de izomerizare. Ca rezultat al sintezei, se obțin hidrocarburi pure. În acest caz, în funcție de temperatură și presiune, pot fi obținute diferite tipuri de uleiuri.

Shell Helix 0W

Tehnologia GTL produce lubrifianți cu viscozitate scăzută, rezistență ridicată la oxidare în condiții extreme de funcționare a motorului și evaporare mai mică. Iată care sunt unele dintre tipurile de uleiuri utilizate de conducătorii auto.

Shell Helix Ultra 0W40 neutralizează acizii și protejează în mod fiabil suprafața motorului de procesele și depunerile corozive. Uleiul demonstrează proprietăți excepționale și pornire ușoară a motorului chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Shell Helix Ultra 0W30. Economiile de combustibil la utilizarea acestui produs sunt de până la 3%. O tehnologie specială și aditivi pentru detergenți, curăță în mod activ motorul de nămol și depozite. Uleiul nu se degradează pe întreaga perioadă de utilizare.

Shell Helix Ultra 0W20. Protejează perfect sistemul de evacuare și reduce consumul de combustibil. Potrivit pentru condiții extreme de funcționare a motorului. Crește performanța și durata de viață a motorului. Testele efectuate de clienți nu arată uzură și nici depozite nici după 400 de ore de funcționare a motorului.

Shell Helix Ultra A5 / B5 0W-30 este potrivit pentru cele mai moderne motoare pe benzină, diesel și pe gaz. Oferă o curățare excelentă și o performanță ridicată a protecției motoarelor împotriva coroziunii și a nămolului. Menține caracteristicile de viscozitate de bază chiar și la temperaturi extrem de scăzute.

Astfel de lubrifianți sunt creați în laborator prin sintetizarea compușilor chimici din petrol și gaze naturale. Spre deosebire de produsele minerale și semi-sintetice, sinteticele au o vâscozitate îmbunătățită și mențin caracteristicile chimice și fizice în orice condiții de temperatură. Uleiurile sintetice conțin aditivi speciali care curăță motorul și îl protejează de nămol.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.