La nici o săptămână de la învestirea în funcție, Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a fost surprins în trafic în timp ce încălca legea. Ministrul Justiției a fost filmat de un grup de protestatari în timp ce trecea cu mașina pe linia continuă de pe un bulevard cunoscut din Capitală.

Legea e relativă în România, atunci când ești Ministrul Justiției. Tudorel Toader a fost filmat în timp ce încălca legea rutieră, trecând pe linia continuă în Piața Victoriei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a recunoscut joi că nu a respectat marcajul stradal când a plecat cu maşina de la sediul Guvernului şi a precizat că nu a fost vorba despre o acţiune intenţionată, fiind generată de necunoaşterea zonei.

Am ieşit din sediul Guvernului, la volanul autoturismului. Era prima mea ieşire din curtea Guvernului. M-am uitat la sensul giratoriu ca să o iau la stânga spre Catargiu, am văzut cedează trecerea şi nu am văzut linia continuă de jos. Când am văzut linia continuă deja o călcasem (…) şi atunci aveam fie de continuat, fie de dat înapoi. Am stat la semafor, am luat-o la stânga pe Catargiu şi ce pot să vă spun e faptul că, în mod sigur, nu a fost vorba de un gest de sfidare, de încălcare a regulii. Am văzut cu întârziere, după ce trecusem, linia continuă. Probabil, sunt camere de luat vederi, voi primi o amendă. Categoric (a fost greşeală – n.r.), din moment ce spun că am văzut linia după ce o încălcasem deja şi din moment ce am spus că nu este vorba de o atitudine de încălcare, de sfidare a regulilor de circulaţie“, a explicat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader se afla la volanul unui Vw Touareg. Protestatarii din fața Guvernului l-au surprins ieșind din curtea instituției, precedat de un antemergător.

După ce fluxul de mașini de la semafor s-a oprit, mașina ministrului împreună cu cea din fața sa au traversat Piața Victoriei de-a dreptul fără să respecte liniile de demarcație, trecând astfel peste linia continuă și intrând în spațiul pietonal und se strâng protestatarii.