Elena Udrea își scoate ghiarele și trece la amenințări. Protejata lui Băsescu amenință că va face dezvăluiri bombă despre cele trei judecătoare care au condamnat-o marți la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Dimineață le lăuda pentru că sunt curajoase, iar seara, după ce a aflat sentința în dosarul Gala Bute, Udrea le face praf pe magistrate și amenință că spune tot ce știe despre ele.

Elena Udrea a declarat la Antena 3 că sentința este doar o victorie de etapă a sistemului și că bătălia continuă pe viață și pe moarte.

Consider că această sentință este abuzivă, că este o victorie de etapă a sistemului. Cred că judecătoarelor le-a luat atât timp să se gândească cum să dea pedepsele să cadă logic. Nu există nimic. Există o declarație a lui Nastasia că a primit o geantă. Pe această declarație eu am fost condamnată. Cred că la Nastasia s-a oprit, altfel nu îmi imaginez cum și-a făcut averea pe care o are. Bătălia este pe viață și pe moarte. Mai am foarte multe lucruri de spus, inclusiv despre cele care m-au judecat. Nu am vrut până acum să se considere că pun presiune pe completul de judecată”, a declarat Elena Udrea, la Antena 3.

Totodată, aceasta a lansat un atac fără precedent la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

În dosarul ”Gala Bute”, Elena Udrea a primit 6 ani de închisoare. Ștefan Lungu, fostul consilier, a primit un an și șase luni cu suspendare, pentru complicitate la luare și dare de mită. Topoliceanu, fosta șefă a CNI, a primit trei ani cu suspendare, pentru luare de mită. Gheorghe Nastasia a primit trei ani cu suspendare. Tudor Breazu a primit trei ani cu executare, pentru complicitate la luare de mită. Asemena lui Udrea, Breazu nu-și recunoscuse vina în timpul procesului. Rudel Obreja a primit cinci ani cu executare. Fostul Ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost achitat.