Pe piață există numeroase soluții de irigare, care îți permit să economisești apă, în timp ce uzi corespunzător plantele din grădină, pentru a le oferi condiții favorabile unei creșteri viguroase.

Cu toții visăm la o grădină verde, plină de florile și legumele pe care le îndrăgim. Condițiile meteorologice imprevizibile ne sunt însă potrivnice, dar implementarea unui sistem de irigare eficient este de mare ajutor.

Irigarea prin picurare

Această modalitate de irigare furnizează apă direct la rădăcina plantelor, pentru a preveni risipa. Astfel, un sistem de irigare cu picurare livrează apă sub formă de picături, la rădăcina fiecărei plante. Florile, mirodeniile și legumele din grădina ta primesc exact câtă apă au nevoie, fiind posibilă minimizarea pierderilor întâlnite la alte metode de irigare.

Un alt avantaj al irigării prin picurare constă în faptul că frunzele și tulpinile plantelor rămân uscate și reduce astfel riscul de apariție a problemelor cauzate de umiditatea excesivă. În plus, unele sisteme pot fi automatizate și programate, pentru a furniza apă doar la anumite ore sau în funcție de nivelul de umiditate al solului. 

Irigare cu programare

Avem la dispoziție soluții inteligente pentru controlul locuinței, astfel încât este normal ca acestea să fie accesibile și când vine vorba despre grădinărit. Sistemele de irigare cu programare îți permit să planifici și să automatizezi complet udarea, pentru a menține plantele sănătoase și a economisi apă.

Alege un astfel de sistem de irigare, dacă vrei să setezi cu precizie când și cât de mult vei uda plantele. Datorită faptului că vei ține cont doar de nevoile de apă ale plantelor, vei reduce considerabil consumul de apă, udarea fiind mai puțin costisitoare.

Prin urmare, un astfel de sistem este deosebit de util, mai ales în cazul grădinilor de mari dimensiuni, în care necesarul de apă este ridicat. Totodată, acesta îți oferă flexibilitate, întrucât poate fi controlat de la distanță, chiar și atunci când ești în vacanță. Oriunde te-ai afla, ai garanția că grădina ta este perfect îngrijită. 

Senzorii de umiditate

Nu este ușor să te ocupi de amenajări curți perfecte, mai ales în sezoanele secetoase, atunci când temperaturile ridicate și lipsa ploilor afectează dezvoltarea plantelor. Folosește un senzor de umiditate și vei ști cu exactitate care sunt nevoile de udare din grădina ta.

Cu ajutorul lui, scapi de grija respectării unui program de irigare. Prin urmare, acesta este perfect pentru a evita subirigarea și suprairigarea, deoarece vei primi în timp real date despre starea solului.

Dacă folosești un sistem de automatizare a locuinței, poți integra un senzor de umiditate, pentru a putea fi controlat de la distanță, prin intermediul unei aplicații instalată pe smartphone. Verificarea stării în care se află grădina ta este oricând posibilă, chiar și atunci când ești la birou sau pe plajă, în fața băuturii preferate. 

Acordă atenție sistemului de irigare pe care îl utilizezi și redu consumul de apă, respectând necesarul de udare din grădină. Indiferent de condițiile meteorologice, cu o udare adecvată, plantele tale pot crește viguros, pentru a obține recolte bogate sau pur și simplu pentru a-ți încânta privire cu o oază de relaxare mereu înfloritoare.

Acesta este un material realizat de Campaigns – agenție de Promovare Facebook Ads.