Postul de știri al Televiziunii Române, TVR News va fi închis definitiv de la 1 august 2015, ca urmare a deciziei Consiliului de Administrație al TVR.

Blocarea conturilor TVR de către ANAF, din cauza unei datorii la bugetul de stat de peste 100 de milioane de euro, a determinat Consiliul de Administrație al TVR să ia măsur dure în ședința ordinară de marți.

Astfel că de la 1 august, TVR News se închide, TVR HD se închide iar TVR 2 devine TVR 2 HD, iar Direcția Știri va fi comasată cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.

TVR News a fost lansat pe 15 noiembrie 2012, la trei luni după ce TVR Info a fost închis de Consiliul de Administrație al Televiziunii Publice, pe data de 15 august 2012,  ca urmare a planului de restructurare și redresare economică a instituției media.

După aproximativ două luni de pauză, pe 13 noiembrie 2012, CNA a aprobat solicitarea Televiziunii Române ca licența TVR Info să fie reactivată sub numele de TVR News.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp.

TVR spune că în mod constant a luat o serie de măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2.

La finalul anului 2014, datoriile totale au scăzut cu peste 11% faţă de 2013, de la 787.8 milioane de lei la 699.4 milioane de lei. În decursul anului anterior, TVR a achitat la termen toate obligaţiile la bugetul de stat, iar datoria fiscală a instituţiei a scăzut cu 12%, de la 511 milioane de lei în 2013, la 449 de milioane de lei. În 2014, nu mai puţin de 30% din veniturile aferente taxei TV au mers către bugetul de stat.

Marți dimineață, peste o sută de angajaţi ai TVR protestat, marţi dimineaţă, în curtea instituţiei nemulţumiţi de decizia ANAF prin care au fost blocate conturile societăţii.