TVR a cheltuit peste un milion de euro pentru recitalurile artiştilor români şi străini care au cântat la Cerbul de Aur de la Braşov. Cea mai mare sumă, aproximativ jumătate de milion de euro, a fost încasată de americanca Nicole Scherzinger.

1.027.996 euro a cheltuit TVR din bani publici, pe recitalurile de la Festivalul Cerbul de Aur 2018.

Printre numele sonore de invitaţi s-au numărat James Blunt, Amy Macdonald şi Edvin Marton. Cap de afiş a fost însă cântăreaţa americană Nicole Scherzinger, pentru recitalul de o oră din seara de gală, a încasat de la TVR fabuloasa sumă de 462.045 de euro, potrivit informaţiilor obţinute de Libertatea.

James Blunt, celebrul autor al hit-ului „You’re beautiful”, cu cinci nominalizări Grammy – a primit 211.818 euro.

Amy Macdonald a primit 92,670 de euro pentru recital, iar Edvin Marton 16,524 de euro.

În timp ce italianca Gigliola Cinquetti, pentru recitalul incolor, inodor şi insipid, şi pentru faptul c a fost membru în juruiu, a primit de la TVR suma de 54,126 de euro, la fel ca cipriota Heleni Foureira, locul doi la Eurovision 2018.

Italianul Gabriel Garco, un actor arhinecunoscut în România şi în afara Italiei, pentru că a venit de două ori pe scenă, ca să-l întrebe de sănătate Iulia Vântur şi pentru că a înmânat Premiul I la Cerb, a încasat 40.551 de euro.

Dintre artiştii români, cel mai mare onorariu pentru recital l-a încasat trupa  Carla’s Dreams, 24,367 euro.

TVR a făcut risipă incredibilă din banii publici, plătind atât onorarii uriaşe pentru artişti, cât şi pentru amenajarea pieţei şi pentru scenotehnică. A curs cu milioane de euro la ediţia aniversară a Cerbului de Aur 2018.

tvr cheltuieli artisti cerbul de aur 2018