Florin Piersic împlinește pe 27 ianuarie, 80 de ani de viață. TVR 2 îl serbează pe iubitul actor, prin difuzarea spectacolului ”Jocul de-a vacanța”.

Actele ar spune că în 27 ianuarie împlinește 80 de ani. În fapt, e greu să îi dai o vârstă, să îi limitezi conturul doar la două cifre seci.

E peste tot. Că ne gândim la teatru sau la film, la emisiunile de televiziune sau la anecdote, că întrebi un senior despre el sau că întrebi o tânără domnișoară, toată lumea îl cunoaște.

Este, probabil, actorul român pe care putem să îl numim, fără ezitare, vedetă. În accepțiunea dată de dicționar, nu în cea „mărinimoasă” dată de revistele colorate. E popular, întoarce capete pe stradă și umple sălile de teatru oriunde în țară.

A jucat cam tot ce se putea. De la haiduci până la juni focoși, de la rebeli până la bărbați rafinați, doar Hamlet i-a lipsit, spunea cândva cu o urmă de tristețe.

Se spune că vorbește mult și că istorisirile sale se pot întinde pe ore întregi. Cum ar putea, oare, să fie scurte poveștile cuiva care și-a transformat toate întâmplările în sărbătoare? Și cum de oamenii îi sorb cuvintele și pot, lesne, să trăiască senzația pe care artistul vrea să o transmită? Să fie acesta harul adevăraților creatori? Vă lăsăm pe dumneavoastră să priviți și să răspundeți.

Casa de Producție TVR spune luni, 25 ianuarie, prin spectacolul Jocul de-a vacanța, LA MULȚI ANI, Florin Piersic! Sănătate, aplauze, baftă!

Jocul de-a vacanța – de Mihail Sebastian

TVR 2, luni 25 ianuarie, ora 20.00

În distribuție: Violeta Andrei, Florin Piersic, Matei Alexandru, Tamara

Buciuceanu-Botez, Victor Moldovan, Sebastian Papaiani, Coca

Andronescu, Marian Hudac, Mariana Cercel, Vasile Filipescu,

Scenografia Vasile Rotaru

Imaginea Edwiga Adelman

Adaptarea și regia TV Geo Saizescu

Teatrul de televiziune este un proiect coordonat de CASA DE  PRODUCŢIE TVR şi difuzat pe TVR 2 în fiecare seară de luni.  Producător coordonator: DEMETER András István.

jocul de-a vacanta