Crronavirusul anulează primul mare turneu de tenis din lume. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din 2020, a fost anulat din cauza virusului ucigaş.

Cu doar câteva ore înainte de debutul calificărilor, organizatorii au anunţat că că sunt nevoiţi să anuleze puternicul turneu american. Oficialitățile din California au declarat stare de urgență în zona în care urma să se dispute Indian Wells după ce a fost descoperit un caz de coronavirus în Coachella Valley.

„Departamentul de Sănătate Publică din Riverside County a declarat stare de urgență în Coachella Valley după ce a fost confirmat un caz de coronavirus în zonă. Ca urmare, ediția din 2020 a BNP Paribas Open (n.r. cunoscut ca Indian Wells) nu vea avea loc în acest moment, având în vedere îngrijorările legate de coronavirus și de sănătatea jucătorilor și a celor care participă la eveniment”, a fost mesajul organizatorilor.

Turneul trebuia să înceapă pe 12 martie și să se termine pe 22 martie 2020.

„Suntem foarte dezamăgiți că turneul nu va avea loc, dar siguranța și sănătatea comunității, a fanilor, a jucătorilor, a voluntarilor, a sponsorilor, a angajaților și a tuturor celor implicați în acest eveniment este mai importantă. Suntem gata să organizăm turneul în altă perioadă și analizăm toate opțiunile” a declarat Tommy Haas, directorul turneului de la Indian Wells-

Simona Halep s-a retras de la Indian Wells din cauza unei accidentări.

Indian Wells este unul dintre cele mai importante turnee ale anului, după Grand Slam. La masculin este de categorie Masters 1000, cea mai importantă, iar în circuitul WTA este de categorie Premier Mandatory.