Tragedie în capitala Turciei. Cel puțin 95 de persoane au decedat iar altele 186 au fost grav rănite în urma unui dublu atentat terorist produs în Gara Centrală din Ankara. Prim-ministrul Ahmet Davutoglu a declarat presei că cele două atentate au fost produse cel mai probabil de doi kamikaze.

Cele două atentate teroriste s-au produs sâmbătă dimineață, în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc.

Primul ministru al Turciei, Ahmet Davutoglu a declratat presei că: Există dovezi puternice care arată că acest atac a fost comis de doi kamikaze.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere.

Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

Presa internaţională a dat publicităţii la scurt timp imagini surprinse chiar în momentul deflagraţiei.

Potrivit corespondentului agenţiei Anadolu, numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting.

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanţilor din alte oraşe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediţia online. De asemenea, autorităţile au cerut oamenilor să doneze sânge pentru a ajuta răniţii din spitale.

La 5 iunie, cu două zile înainte de alegerile generale în urma cărora HDP a intrat în Parlament, patru persoane au murit într-un dublu atac cu bombă comis la un miting al formaţiunii la Diyarbakir.

La 20 iulie 2015, 33 de persoane au murit într-un atac împotriva tinerilor socialişti, comis de gruparea Stat Islamic la Suruc.

Pe 1 noiembrie vor avea loc în Turcia, alegeri parlamentare anticipate, după ce partidele nu au reuşit să formeze un Guvern.