Situație fără precedent. În timp ce autoritățile olandeze au expulzat un ministru turc, Ankara a decis să expulzeze 40 de vaci olandeze.

Preşedintele asociaţiei de producători de carne roșie din Turcia, Bulent Tunc, a anunțat că va expulza 40 de vaci olandeze din rasa Holstein.

Vacile Holstein au devenit obișnuite în țara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a declarat Bulent Tunc.

Președintele asociației spune că în cazul în care Olanda refuză vacile, acestea vor fi sacrificate şi carnea va fi împărţită săracilor. Tunc propune ca Turcia să înlocuiască în toate fermele din ţară vacile din rasa olandeză Holstein cu rase proprii de vaci.

Tensiunile politice dintre Turcia și Europa au ajuns la cote maxime după ce guvernul olandez a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam.

Acesta urma să participe la un miting de susţinere a controversatului referendum prin care preşedintele Recep Erdogan urmăreşte să obţină votul popular, pentru extinderea prerogativelor.

A urmat un schimb de replici dur între Erdogan și premierul Olandei, Mark Rutte, primul calificând olandezii drept fasciști și naziști, imputându-le responsabilitatea pentru masacrul de la Srebrenica.

Şeful statului turc i-a acuzat pe oficialii olandezi că sunt „urmaşi ai naziştilor”, iar în replică, premierul Olandei a spus că această afirmaţie întrece orice limite. Recent, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un nou atac virulent la adresa Olandei, imputându-i responsabilitatea pentru masacrul de la Srebrenica.