Situație fără precedent. O ambasadă își permite să atace presa din România, acuzând-o că nu transmite informațiile despre țara pe care o reprezintă. Este vorba de Ambasada Rusiei la București, care este deranjată de faptul că presa din țara noastră nu a relatat pe larg convorbirea telefonică dintre Putin, Merkel și Hollande.

Ambasada Rusiei la București este deranjată de faptul că presa din România nu face propagandă Rusiei.

Ambasada reacționează într-o postare pe Facebook și critică agenții mari de știri pentru că nu au relatat despre o conversație telefonică între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei.

„Pe data de 18 ianuarie a.c. a avut loc o conversaţie telefonică între preeşdinţii Rusiei, Franţei şi cancelarul Germaniei (http://kremlin.ru/events/president/news/53747https://www.bundesregierung.de/…/2017-01-18-telefonat-merke…http://www.elysee.fr/…/entretien-telephonique-avec-mme-mer…/), a cărei temă principală a fost situaţia din estul Ucrainei, cursul implementării acordurilor de la Minsk, precum şi necesitatea de a intensifica colaborarea în cadrul „formatului Normandia”. Cu toate acestea, mass-media din România, inclusiv astfel de agenţii mari cum sunt AGERPRESS, MEDIAFAX şi RRA, se pare, pur şi simplu au ignorat evenimentul. S-a marcat doar un portal de internet privat «DCNews» (https://www.dcnews.ro/discu-ie-merkel-putin-hollande-conver…), care, totuşi, în mod eronat a mutat accentul discuţiilor pe soluţionarea conflictului sirian.
Aceast mod de abordare ridică semne de întrebare cu privire la nivelul real al interesului public românesc faţa de situaţia din ţara vecină, care este considerată drept „partener strategic”. Având în vedere situaţia dificilă a etnicilor români care trăiesc în regiunile vestice ale Ucrainei (https://www.agerpres.ro/…/micula-inchiderea-unor-scoli-roma…http://www.romanialibera.ro/…/exclusiv-rl-ucraina-trimite-e…), se vede clar o discrepanţă între situaţia reală în Ucraina şi în jurul ei şi reflecţia acestei situaţii în spaţiul mediatic românesc”, a scris ambasada Rusiei în României.

Probabil că oficialii ruși consideră presa din România ca fiind cea din Rusia, unde totul este la comanda Kremlinului.