Tupeu fără margini din partea senatorului PNL, infectat cu coronavirus, care a băgat Guvernul şi Parlamentul în carantină

Senatorul PNL Vergil Chițac, depistat cu coronavirus care a băgat Guvernul Orban în carantină dar şi pe toţi parlamentarii PNL, are tupeu şi este deranjat de atacurile venite din partea mass media şi a opiniei publice.

Senatorul iresponsabil care a dus la izolarea premierului Orban, confirmat cu coronavirus, s-a întâlnit cu sute de femei musulmane pe 8 martie şi a intrat în contact cu toţi colegii din Parlament şi Guvern.

Senatorul PNL s-a întâlnit pe data de 8 martie, de Ziua Femeii, cu circa 400 de femei musulmane din tot județul.

Pe 12 martie, Chiţac susţinea că e o aberaţie că el nu are coronavirus, după ce a fost la o reuniune NATO la Bruxelles în perioada 17-19 februarie.

„Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent.”, a scris senatorul PNL pe pagina sa de facebook.

Iar vineri, a confirmat că defapt este bolnav de coronavirus: Dragi prieteni, Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți.

Numai că în cazul senatorului nu s-au aplicat aceleaşi proceduri de izolare şi transport la spital cu izoleta. Senatorul PNL a avut regim special, a mers la spital cu ambulanţa pe post de taxi, fără să fie introdus în izoletă şi fără să aibă vreun echipament de protecţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Şi toate astea pentru că senatorul a refuzat să fie transportat cu izoleta.

Aşadar, protocoalele de izolare se aplică doar românilor de rând, nu şi senatorului PNL care din cauza iresponsabilităţii sale, a băgat Guvernul şi Parlamentul în carantină.