Niciunul din cei patru procurori care şi-au depus candidatura pentru şefia DNA, nu au fost pe placul lui Tudorel Toader. Ministerul Justiţiei a anunţat vineri, că reia preocedura de selecţie a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Grecu C. Camelia Elena, Iacob Marius, Lazar Cristian Aurel şi Mirica Florentina sunt cei patru procurori care şi-au depus candidatura, sperând că îl vor convinge pe Tudorel Toader să-i propună şefi la DNA în locul lui Kovesi.

Ministerul Justiției a organizat, în perioada 09 – 27.07.2018, procedura de selecție a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. Selecția s-a desfășurat în condițiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în conformitate cu Standardele de organizare și desfășurare a selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54, alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Standardele de evaluare a interviului susținut în cadrul selecției procurorilor în vederea efectuării propunerilor de numire în funcțiile de conducere prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004republicată, cu modificările și completările ulterioare. În cadrul procesului de selecție s-a apreciat că niciunul dintre candidați nu îndeplinește cerințele necesare desemnării pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situației actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanțelor manageriale. În urma desfășurării procedurii de selecție, vă aducem la cunoștință faptul că nu se va face o propunere de numire în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție dintre candidații participanți, procedura urmând a fi reluată„, se arat în comunicatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Drept urmare, până când va fi selectat un nou şef la DNA de către Ministrul Justiţiei şi mai apoi numit în funcţie, prin decret de Preşedintele României, Anca Jurma rămâne la eşfia DNA ca interimar.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a semnat pe 9 iulie 2018, decretul de revocare din funcţia de şef al DNA, a Laurei Codruţa Kovesi ca urmare a deciziei CCR.

Iată programele manageriale prezentate de cei 4 candidaţi:
Proiect managerial – Grecu C. Camelia Elena 
Proiect managerial – Iacob Marius 
Proiect managerial – Lazar Cristian Aurel 
Proiect managerial – Mirica Florentina