Tudor Chirilă a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa Guvernului condus de Sorin Grindeanu. Artistul este de părere că oamenilor li se dau constant motive să iasă la proteste, considerând acest fapt un fetiș al acestora.

„Doar nu credeaţi că s-au potolit! Dar ni se dau motive să nu ne impacientăm: „se gratiaza pedepse, nu persoane” Eu cred că ăştia au un fetiş cu Piaţă Victoriei plină de oameni. O fi început să le placă: adrenalină, imprevizibil, recorduri de participare. Plus că pot poză în victime, ceea ce nu li se întâmplă în fiecare zi”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Declarația lui Tudor Chirilă vine în contextul în care proiectul Legii graţierii a figurat pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei juridice a Senatului din 7 martie, însă dezbaterile au fost amânate pentru două săptămâni, la propunerea preşedintelui comisiei, Şerban Nicolae.

El a explicat că nu e nicio grabă pentru dezbaterea legii graţierii deoarece termenul de adoptare tacită a actului normativ se împlineşte abia pe 25 aprilie.