Trupa Gaşca de acasă revine în cursa pentru Eurovision 2016 după ce artista britanică Hayley Evetts s-a retras din Selecţia Naţională.

Hayley Evetts şi-a anunţat retragerea din semifinala Selecţiei Naţionale Eurovision România 2016. Artista britanică a anunţat organizatorii că, din cauza unor probleme de sănătate, nu mai poate continua participarea în concurs.

Astfel, conform regulamentului*, în locul artistului retras intră una dintre rezerve, în funcţie de notele obţinute din partea juriului. În această situaţie, trupa Gaşca de acasă va concura în semifinala din 4 martie 2016, de la Baia Mare, cu piesa «Tu eşti povestea».

„Cu mare tristeţe şi regret vă anunţăm că, urmare a unei accidentări serioase la genunchi, Hayley Evetts  a fost sfătuită să nu mai cânte sau să facă efort timp de 6 săptămâni.  Deoarece  regulile concursului nu ne permit să aducem un interpret care să o înlocuiască pe Hayley, nu avem de ales decât să ne retragem piesa «Brand New Day» din semifinalele României Eurovision 2016.”, a declarat Martyn Baylay, compozitorul piesei.

„Am vrea să mulţumim mult comisiei de selecţie Eurovision România 2016 pentru că a oferit melodiei noastre «Brand New Day» această şansă extraordinară şi ne simţim extraordinar de privilegiaţi că am fost invitaţi să participăm la semifinala din acest an”, a mai adăugat compozitorul britanic.

Selecţia Naţională se va desfăşura la Sala Sporturilor din Baia Mare în perioada 4-6 martie 2016 şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.