Regina Elisabeta îi dă cu flit lui Trump. Preşedintele SUA va face în 2018 o vizită în Regatul Unit al Marii Britanii însă nu va fi primit la Palatul Buckingham de către Regină.

Donald Trump nu este agreat de Regina Elisabeta. Preşedintele SUA a dat curs invitaţiei venite din partea premierului britanic Theresa May, însă pentru că Regina nu vrea s-l primească, vizita lui Trump este numită „vizită de lucru” şi nu de „stat” care ar fi obligat-o pe Regina Elisabeta să-l primească la Palat.

Diplomaţi americani şi britanici discută detaliile vizitei preşedintelui Donald Trump la Londra. În contextul criticilor unor politicieni britanici la adresa lui Donald Trump şi pentru evitarea unor proteste masive, vizita oficială a liderului american nu va fi de stat, ci de lucru, astfel că nu va include nicio întâlnire cu regina Elizabeth a II-a.

Premierul Theresa May şi-a atras critici pentru că l-a invitat pe Donald Trump într-o vizită de stat, un privilegiu acordat, conform uzanţelor britanice, preşedinţilor americani aflaţi în al doilea mandat. Iniţiativa Theresei May de a-l invita pe Donald Trump a generat temeri privind izbucnirea unor proteste masive cu ocazia vizitei preşedintelui american.

În ianuarie, circa 1,3 milioane de britanici au semnat o petiţie prin care se opun venirii preşedintelui SUA, Donald Trump, în Marea Britanie la invitaţia premierului Theresa May, iar relaţiile bilaterale s-ar putea deteriora dat fiind că liderul american ar refuza, potrivit presei, o întâlnire cu prinţul Charles. Petiţia a fost lansată în contextul invitaţiei oficiale adresate de premierul Theresa May, iar colectarea semnăturilor s-a accelerat pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Cotidianul The Guardian a scris în luna iunie că vizita de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie a fost amânată pe termen nedefinit după ce, într-o convorbire telefonică, el i-a transmis premierului britanic Theresa May că nu doreşte să vină la Londra dacă acest lucru ar provoca proteste de amploare.