Trump, interzis în Marea Britanie. Peste 1,6 milioane de britanici nu vor ca Președintele SUA să le viziteze țara

Trump, interzis în Marea Britanie. Peste 1,6 milioane de britanici nu vor ca Președintele SUA să le viziteze țara
loading...

O petiţie semnată de peste 1,6 milioane de persoane din Marea Britanie cere anularea vizitei de stat pe care noul preşedinte al SUA, Donald Trump, o va efectua în Marea Britanie în acest an.

Semnatarii petiţiei susţin că doresc să evite situaţia stânjenitoare în care ar fi pusă Regina Elisabeta a II-a prin primirea lui Donald Trump la Londra.

Dezbaterea parlamentară a fost solicitată de către Comisia pentru petiţii a Camerei Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic).

În aceeaşi zi, aleşii britanici vor dezbate şi o altă petiţie, care susţine însă desfăşurarea vizitei lui Trump conform intenţiei iniţiale. Această petiţie a fost semnată de peste 100.000 de persoane.

Executivul britanic răspunde tuturor petiţiilor care au cel puţin 10.000 de semnături, iar subiectele sunt considerate eligibile pentru a face obiectul dezbaterii în forul legislativ britanic dacă petiţia în cauză este semnată de minimum 100.000 de persoane.

Guvernul de la Londra a confirmat că Donald Trump va veni în Marea Britanie, însă data vizitei încă nu a fost stabilită.

Theresa May este primul lider străin care a efectuat o vizită oficială în SUA după ce Donald Trump a fost învestit preşedinte al SUA.

Categorii: EXTERNE

Autor

Recent NEWS

Puteți contacta redacția site-ului de știri www.recentnews.ro pentru sugestii, ponturi, comentarii, păreri, sau drepturi la replică, la adresa office@recentnews.ro