Cositul ierbii este o parte foarte importantă din întreg procesul îngrijirii şi întreţinerii gazonului şi grădinii casei. Toate acele parcele frumoase şi atent tunse de gazon sunt rezultatul unor procese care mai de care mai bine complexe.

În acest caz, trebuie ţinut cont de înălţimea ierbii, de împrejurimile locuinţei în sine, dar şi de preferinţele locuitorilor acelei clădiri. Cositul şi îngrijitul ierbii aşa cum trebuie ajută foarte mult la redarea unei înfăţişări generale atractive şi sănătoase a gazonului şi a spaţiului în sine.

Cositul sau tunsul ierbii este una dintre sarcinile esenţiale ale grădinăritului, de care toată lumea ar trebui să ţină cont, chiar dacă nu are un peisagist sau un grădinar profesionist. De lucrurile acestea te poţi ocupa şi singur, odată ce ai toate ustensilele şi îngrăşămintele necesare la dispoziţie. Aşadar, de ce ai nevoie în acest sens? De ceea ce îţi oferă site-ul www.hortifarm.ro. Acest site prezintă în totalitate serviciile şi ofertele pe care le oferă firma Bell Garden, una dinte cele mai importante companii cu capital integral românesc în agricultura din România. Firma specializată în distribuirea de produse destinate grădinăritului şi agriculturii este ideală pentru comandarea de utilaje şi accesorii necesare pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiului verde din jurul locuinţei.

Ce fel de servicii şi produse oferă site-ul Hortifarm? Fiind specializată doar în peisagistică,  compania oferă clienţilor săi servicii profesionale privind irigaţiile rezidenţiale, irigaţiile din agricultură, dar şi îngrăşăminte, utilaje şi accesorii pentru amenajarea şi îngrijirea permanentă a grădinii şi a curţii. Ce trebuie să ştii când te apuci de tuns iarba?

  • Asigură-te că acea cositoare de care te foloseşti în tunderea gazonului este bine întreţinută şi într-o bună stare de funcţionare. Menţine-i paletele ascuţite în permanenţă şi ai grijă de acest proces în fiecare lună sau cel puţin de două ori pe an. Trebuie ca acest utilaj de tuns gazonul să fie curăţat de iarbă şi de toate gunoaiele care se adună după ce coseşti prin curte şi grădină. Acest lucru va menţine calitatea de a cosi a echipamentului şi îl va preveni de la ruginire.
  • Trebuie să îţi plănuieşti mereu în avans perioada în care vei tunde iarba din curte sau grădină. Trebuie să ştii că nu ar trebui să coseşti gazonul după ce a plouat afară; fă acest lucru doar atunci când iarba este uscată.
  • Atunci când te apuci de tuns iarba din grădina, nu începe mereu a cosi din aceeaşi direcţie şi nici exact în aceleaşi zone în care ai cosit mereu. Poţi face asta în zig-zag sau poţi varia direcţia de fiecare dată, pentru rezultate mai bune. Prin faptul că vei cosi alternativ, de asemenea vei dispersa tunderea ierbii pentru o pajişte mult mai curată şi mai sănătoasă.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile şi trucurile pe care trebuie să le ştii pentru a avea parte de un gazon bine întreţinut şi sănătos, care să fie admirat de toată lumea, nu numai de cei care locuiesc în acea casă.