In fiecare locuinta gasim cel putin un fotoliu. De ce? Pentru ca au fost dintotdeauna asociate cu un confort sporit. Un set de fotolii permite mai multa flexibilitate, fiind mult mai simplu de asezat in incapere in functie de spatiul disponibil si de a-l asocia cu celelalte piese de mobila pentru living.

Daca iei in considerare achizitia unor fotolii de calitate, ai o multime de optiuni. Incepand de la dimensiune, design si material, pana la culori si modele, fiecare mic detaliu iti poate ingreuna alegerea. Cel mai important aspect atunci cand incepi cautarea fotoliului potrivit este sa pornesti de la nevoile pe care le ai. Fotoliile trebuie sa se potriveasca cu celelalte piese de mobila pentru living, dar trebuie sa fie practice si sa iti satisfaca anumite nevoi. De aceea, este recomandat ca inainte de achizitie sa raspunzi la cateva intrebari, precum:

„AM NEVOIE DE UN FOTOLIU CU SPATAR SAU FARA?”

Fotoliile cu spatar sunt ideale daca iti place sa citesti sau sa fii confortabil in timp ce vizionezi emisiunile tv favorite. Asigura o pozitie mai buna a corpului pentru ore indelungate. In schimb, un fotoliu fara spatar este folosit mai mult pentru decor sau doar pentru cateva minute de sedere.

„CARE SUNT DIMENSIUNILE IDEALE PENTRU A FI CAT MAI CONFORTABIL?”

Cand vine vorba de dimensiuni, acestea pot varia in functie de spatiul disponibil in incapere. Daca nu dispui de prea mult spatiu, atunci ar fi bine sa alegi fotolii de dimensiuni reduse, iar daca incaperea este suficient de mare, poti opta fie pentru un singur fotoliu mai voluminos, fie pentru doua fotolii mici de la Naturlich. Trebuie sa apreciezi functionalitatea pe care o poate avea, si astfel iti vei da seama care este marimea ideala pentru sufrageria ta.

„CARE ESTE CEL MAI POTRIVIT SI CALITATIV MATERIAL?”

In ceea ce priveste materialul de fabricatie, trebuie sa stii ca exista mai multe variante disponibile pe piata. Ai posibilitatea de a alege fotolii din piele naturala sau ecologica, din stofa, din microfibra sau dintr-un material mixt. Fotoliile din piele sunt practice si pot fi curatate foarte usor. Cele din piele naturala sunt ceva mai rezistente si au un aspect mai elegant. Pielea ecologica se destrama in timp, insa depinde foarte mult de modul de ingrijire.

Atat despre fotoliile din stofa, cat si despre cele din microfibra, putem spune ca au un aspect mai moale si mai placut la vedere. Sunt mai greu de intretinut, tocmai de aceea este bine sa alegi culori mai inchise, pe care nu se vede murdaria. Cu toate acestea, cele deschise la culoare par mult mai elegante si fac spatiul sa para mai mare.

„CE DESIGN SE POTRIVESTE MAI BINE STILULUI ABORDAT IN SUFRAGERIE?”

Aspectul este foarte important atunci cand vrei o locuinta eleganta. Fotoliul sau setul de fotolii pe care il alegi trebuie sa se integreze armonios in stilul casei tale. Astfel, daca in sufragerie predomina stilul clasic, trebuie sa alegi un fotoliu cu design minimalist, simplu si, totodata, elegant. In sufrageriile vintage se potrivesc fotoliile voluminoase, fie din piele, fie din stofa, dar in nuante cat mai apropiate de culoarea lemnului. Daca ai abordat un stil elegant si rafinat pentru sufragerie, atunci alegerea cea mai buna sunt fotoliile din piele naturala, in nuante deschise, precum alb, crem sau bej. Culorile precum rosu, turcoaz sau verde, sunt potrivite atunci cand ai nevoie de o pata de culoare in sufragerie.

In orice caz, nu trebuie sa grabesti decizia. Trebuie sa analizezi fiecare detaliu in parte si iei in considerare fiecare aspect. Fotoliul poate fi un element cheie al sufrageriei, care sa creeze un efect aparte in decor. Tocmai de aceea, alege-l cu grija!