1. Sesiunea foto in ziua nuntii

Auzim frecvent de la colegii nostrii fotografi ca au sesiuni de 3-4 ore in ziua nuntii. De obicei unul din miri nu prea le place sa faca fotografii, sincer nici noua nu prea ne place sa stam in fata camerei (glumim ????)

Dragi miri, 1 ora pentru sedinta foto in ziua nuntii este suficient. Locatia pentru aceasta sedinta este ideal sa fie pe traseul care merge spre restaurant sau mai bine chiar in locatia respectiva a restaurantului. Dragele noastre mirese, nu este nevoie sa mergeti pe dealuri, sa va strice vantul coafurile, sa va bagati cu tocurile in noroi, sa va murdariti rochia si sa va umpleti de praf pe marginea drumului. Daca vreti sa alergati, sa inotati sa rupeti rochia, parerea noastra este ca trebuie sa o faceti in alta zi si in alta tara si nu in ziua nuntii.

triff-studio-fotograf-nunta-01

De ce sa nu faci sedinta in ziua nuntii?
Simplu. Totii mirii sunt stresati, vorbesc la telefon, cineva nu ajuns, unde-i buchetul, sunt o gramada de probleme. O sesiune foto de 1 ora in care nimeni sa nu vorbeasca la telefon este foarte greu.

Un alt motiv. Noi, fotografii nu putem face fotografii la apus, ora albastra, ora galbena. Fotografiile cele mai romantice sunt cele de apus. Parearea noastra este ca nu are rost sa fotografiezi 4 ore atunci cand soarele este deaspra capului, intre ora 12.00 si 16.00, atunci cand soarele “taie” si creeaza umbre, toata lumea sta incruntata, transpira, este foarte cald, chiar nu este nevoie sa iesim la fotografiat la aceste ore. Sesiunile foto reusite si care le vedeti pe site-ul nostru www.triff.ro sunt facute de regula seara. Este foarte greu sa reusesti in ziua nuntii sa faci asemenea fotografii. Sesiunea foto din ziua nuntii noi o programam seara, cat mai tarziu inainte de a incepe petrecerea la restaurant.

  1. Trezirea miresei la 5 dimineata

Cand stam de vorba cu viitoarele mirese, de obicei ni se spune ca “ne vedem dimineata” – adica in dimineata nuntii. La care noi intrebam: de ce dimineata? Raspunsul inevitabil este: asa am vazut ca fac altii, asa au facut neamurile noastre sau la nunta X sau Y tot asa ne-am dus dimineata, etc. Daca incercam sa calculam cate etape si ceremonii sunt in aceiasi zi si cat timp necesita, nunta ta nu ar trebui sa inceapa mai devreme de 11.00 dimineata. Pentru noi ca fotografi de nunta ne este greu sa fotografiem o mireasa care s-a trezit la ora 5.00 dimineata si care seara va trebui sa danseze la nunta ei, ajunge obosita si numai chef de distractie nu mai are pentru ca ea s-a trezit la ora 5.00 si este frântă de oboseala.

triff-studio-fotograf-nunta-02  3. Numarul de fotografii

O alta intrebare pe care o primim foarte des: vrem sa venti la nunta noastra dar sa ne spuneti cate fotografii o sa primim? Raspunsul nostru este urmatorul: numarul de fotografii nu este un indicator dupa care poti sa evaluezi un fotograf. Dimpotriva, voi trebuie sa contati pe calitatea fotografiilor si nu pe cantitate. De la fotografi trebuie sa cereti fotografii putine dar bune si nu fotografii multe care inevitabil sunt mai putin reusite. Nu urmariti un numar de fotografii de la un fotograf, urmariti calitatea. Asta de fapt conteaza peste ani de zile.

triff-studio-fotograf-nunta-03 4. Fotografiile de grup

Parearea noastra este ca la o nunta trebuie sa fie fotografii de grup dar nu trebuie sa conteze atat de mult. Toti care au avut deja o nunta, inteleg ca 200 de oameni care vin si vor sa se fotografieze alaturi de tine timp de 2 ore si tu stand in acelasi loc cu acelasi zambet trebuie sa faci atatea fotografii cu toata lumea te face sa te simiti macar odata … ca o maimuta la zoo, in care toata lumea vrea sa vina si sa se pozeze cu tine. Parearea noastra este ca acest lucru nu este atat de interesant si nici atat de vesel pentru miri.

Dar, sa presupunem ca aveti invitati care o se supere, sau vreti neaparat sa aveti fotografii cu toata lumea, pentru ca dupa asta sa aveti fotografii daca va cer invitatii o poza cu voi impreuna. Chiar exista miri care cred ca cel mi important moment al nuntii sunt fotografiile de grup. Neaparat trebuie fotografii de grup, neaparat trebuie poza cu fiecare invitat, chiar daca el a intarzaiat sau nu, oprim nunta, iesim de la masa, facem o poza de grup pentru ca asta este lege, pentru asta am platit fotograful si noi trebuie neaparat sa facem asa. Nu este chiar asa. Exista si o alta posibilitate, se numeste cabina foto. Invitatii se vor poza singuri, poza care o primesc pe loc va avea deja o poza cu voi, invitatii vor pleca multumiti cu o amintire de la nunta voastra si voi veti scapa de acest moment obositor.

Lasati fotografii profesionisti sa surprinda momente sincere, in care mirii imbratiseaza prieteni vechi, se bucura ca revad persoane dragi, rad sincer si surprind momente cu adevarat emotionante care vor conta peste ani. Concluzia este ca pozele de grup au un scop de protocol ca sa vedeti peste ani cine a fost la nunta voastra.

triff-studio-fotograf-nunta-03 5. Lumini ambientale la nunta

Fotograful trebuie ajutat la nunta ta. Fotograful nu este Dumnezeu si nu poate schimba o schema de lumini. E vorba despre luminile super intense la primul dans sau in timpul petrecerii. Luministii care vin la evenimentul vostru nu prea le pasa de ceilalti prestatori de servicii din acea seara. Ei presteaza doar pentru seara respectiva si in rest se odihnesc sau stau pe telefon, fotograful insa trebuie sa faca poze pentru viitor. Nu cred ca vreti sa iesiti in poze cu puncte, cu linii, verzi sau albastri, ca Shrek sau Fiona! Credeti-ma fotograful nu poate opri asta. Putem folosi luminile noastre sa omoram aceste lasere si efecte insa vom sterge toata atmosfera si ambientul serii pentru care ati cheltuit cateva sute de euro sa inchiriati luminile si efectele care nu se vor vedea in poze.

triff-studio-fotograf-nunta-04