Tricolorii s-au împotmolit marți seară pe terenul sintetic al kazacilor. România a remizat în partida cu Kazahstan, scor 0-0, în cel de-al treilea meci din Grupa E de calificare la Campionatul Mondial din 2018.

Împiedicați de gazon și arbitraj, tricolorii nu au reușit o figură bună în partida cu Kazahstan. Românii au cerut un penalty în prima repriză după ce Grigore a fost lovit cu cotul în figură în careu și a ieșit sângerând de pe teren, dar arbitrii portughezi au lăsat jocul să continue.

România a cerut penalty și la Chipciu, în minutul 45, Chipciu a cerut penalty la o intervenție a lui Akhmetov, dar arbitrul rus nu a fluierat nimic.

Cea de-a doua repriză a fost echilibrată, dar trupa lui Daum putea da lovitura în ultimele minute de joc. Bogdan Stancu a pătruns pe partea stângă și a centrat în careu, unde portarul kazah a ratat intervenția, dar Enache a alunecat și nu a reușit să reia mingea de pe linia porții.

După trei partide disputate în campania de calificare la Mondialul din Rusia, România se află temporar pe primul loc în Gurpa E cu 5 puncte.

Însă poate fi depășită în cazul în care Polonia, Muntenegru sau Danemarca se impun în meciurile din această seară.