În ultimii ani este practic imposibil să nu fi auzit despre personalizarea lucrurilor, de la obiecte de decor la articole vestimentare. Este o nișă în plină floare, care atrage tot mai mult. Aproape că s-a schimbat și piața de cadouri, mentalitatea când vine vorba de alegerea unui cadou. Cum se explică fenomenul? Cum și de ce este atât de îndrăgită și dorită o astfel de abordare?

Lucrurile personalizate și apartenența la un stil unic

Cu toții ne dorim să fim diferiți, unici, să ieșim în evidență cu ceva. Într-o lume în care din multe puncte de vedere suntem aproape forțați să facem la fel ca alții, se rupe vraja stilului comun prin lucruri personalizate.

Câți dintre voi nu ați auzit cuvintele îmbietoare ale comercianților din această nișă, spunând: „Sunt special concepute pentru tine.” Și mare dreptate au, pentru că măgulind cumpărătorul, șansele sunt mai multe ca produsul să fie mai ușor cumpărat. Practic în mare parte acestea se vând singure, se recomandă de la sine.

În plan psihologic există de asemenea o explicație a faptului că nișa de cadouri personalizate și în general de produse personalizate este una tot mai interesantă pentru public. Se referă la ideea de a sparge tiparele, de a înlătura orice standard ce ar putea chiar să afecteze.

Dacă ne gândim la articole vestimentare, acestea sunt concepute pentru o clasă de persoane cu anumite dimensiuni, însă fiecare dintre noi face un compromis: mâneci mai lungi sau mai scurte, la talie un pic prea larg, tocmai pentru că nu se pot realiza după dimensiuni potrivite tuturor. Ori aici intervine croitoria personalizată, cea care promite să se adreseze fiecărei nevoi în parte. Se vor lua măsuri exacte, se va croi după bunul plac, tot efortul depus pentru ca în final rezultatul să fie satisfăcător.

Același concept se repetă la fiecare caz în parte. Tot ce ține de stilul de a personaliza înseamnă atenție și dedicare, mai multă pasiune, mai mult interes. Să fie ceva diferit, să fie fără standarde sau limite. Am putea spune chiar special, întrucât sunt și cei care își dedică serviciile într-un mod flexibil. Cu alte cuvinte se bazează pe creativitatea publicului, acceptând ca indiferent de cerințe, ce își dorește fiecare să devină țelul lor. Imprimă, fac gravură, colorează și aplică orice tehnică de personalizare asupra obiectelor dorite.

Tendințe și preferințe – ce se personalizează

647ab9618f7947ef7ef1868eafa0503a-inexpensive-wedding-gifts-cheap-wedding-giftsExistă două mari categorii de consumatori. Pe de-o parte cei care doresc pentru ei înșiși un lucru personalizat și purtat cu mândrie, pe de altă parte cei care sunt în căutare de cadou, deci un obiect personalizat pe care să îl ofere.

Se personalizează aproape orice, de la obiecte de uz casnic la cele vestimentare, de la bijuterii la articole de decor. În funcție de preferințe și buget, în funcție de ideea inedită sau potrivită se adaptează și obiectul respectiv la persoana ce devine destinatar.

Un magazin online de profil, 3gifts.ro, ne oferă și un reper al unor idei populare. La capitolul personalizare de cadouri se numără în mod special tricourile. Acestea sunt în aparență simpliste, albe, cu mesaj text sau imagine imprimată. De fapt, sunt menite să stârnească curiozitatea și să aducă zâmbete, întrucât stilul hilar este evident.

O altă categorie este una la fel de demonstrativă pentru faptul că cele mai dorite cadouri de acest gen au și o latură practică. Spre exemplu, mousepad-urile – o imagine ce tronează ca și design al acestui obiect are un efect neașteptat de mulțumire.

Prețurile sunt și ele în măsură să aducă o mare mulțumire. Acceptabile, accesibile, acestea demonstrează că nișa de cadouri personalizate nu este chiar exclusivistă.

Concluzia? Cadourile și în general orice obiect personalizat reprezintă clasa superioară când se demonstrează atenție maximă față de orice alegere. Nici măcar nu trebuie să fie vorba despre un cadou scump: atât timp cât demonstrează că a fost special conceput ca design pentru o persoană anume, grija și timpul investit în această misiune sunt semne clare ale prețuirii. Devine așadar instant un act de apreciere, devine un motiv în plus să mulțumești din toată inima că te-ai ales cu un cadou special și nu unul de duzină.