Trei studenţi din cadrul Universităţii de Ştiinţe Aplicate – Facultatea de Poliţie din Landul Renania Palatinat, Hahn-Germania au efectuat astăzi o vizită oficială la sediul Jandarmeriei Cluj.

Studenții germani au fost primiți de conducerea jandarmeriei clujene, care i-a familiarizat cu atribuțiile și modul de organizare al instituției, misiunile pe care le desfășoară, modul de acțiune al jandarmilor, precum și cu dotarea acestora.

Viitorii polițiști germani s-au arătat deosebit de interesați de tot ceea ce presupune funcționarea unei structuri de aplicare a legii de tip Jandarmerie, în Germania neregăsindu-se o instituție cu statut similar.

“A fost o experiență benefică și ne bucurăm că am avut ocazia să cunoaștem modul în care este organizată și funcționează  Jandarmeria Română. Apreciem profesionalismul jandarmilor clujeni și le mulțumim pentru  ospitalitate“, au declarat la finalul vizitei studenții.

Cu ocazia acestei vizite, tinerii studenți germani au vizionat o serie de exerciții demonstrative realizate de jandarmii clujeni, dar și de animalele de serviciu folosite la misiunile de ordine publică.